הפרוטוקול של דר' טרי וואלס

Wahls Paleo Plus

הפרוטוקול של Dr. Terry Wahls הוא דרך נוספת להסתכל על המסגרת של הפליאו, וואלס היא רופאה אמריקאית שהצליחה באמצעות תזונה להשתקם מתרשת נפוצה במצב שבו היתה מרותקת לכיסא גלגלים, וולס חזרה לחיים פעילים ועוסקת במחקר וליוי של חולים בשיטתה.
הפרוטוקול שלה הוא לא מסגרת של אלמינציה, אלה תנועה, בין שלוש דרגות שבעני די טבעית וקלה לישום.

Wahls Paleo Plus
זו הדרגה השלישית והמחמירה מכולם. בשלב הזה מורידים בכמות הפחממות ומעלים בכמות השומנים. המטרה היא להיות רוב הזמן בקיטוזיס
+ להוסיף שמן קוקוס או שמן MCT כ4-5 כפות ביום או כוס וחצי של חלב קוקוס מלא
+ שש כוסות של ירקות בכל יום! עלים ירוקים טרים ומבושלים כהים ובהירים. ירקות עשירים בגופרית ממשפחת המצליבים, כמו כרוב וקייל, פטריות, מלפפונים, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, קישואים, עלים כמו תרד ומנגולד
+ חלבונים מאיכות טובה, בקר גראס פאד כבש ממרעה חופשי, דגים ים, דגים שמנים ופירות ים
+ מזונות מותססים זרעים ואגוזים מושרים, ולאכול יותר מזונות לא מבושלים, פירות ירקות ודגים נאים. במטרה לקבל יותר אנזימים חיונים
+ אבוקדו, זיתים ושמן זית בנדיבות ושומן מהחי.
–  ירקות עמילנים טרים סלק וגזר רק פעם בשבוע וגם אז להוסיף הרבה שומן למנה.
– להוריד את כל הדגנים והפסבדו דגנים, את כל הקטניות ואת תפוחי האדמה הבטטות הדלעות והשורשים
– להוריד את רוב הפירות מלבד פירות יער למנה קטנה מדי פעם.

+ לרכז את הארוחות לשתים שלוש ביום. ולהשאיר חלון צום של 12-16 שעות ביום, במטרה להרחיב את הזמן שבו הגוף לא עסוק בעיקול ויכול להתמודד עם פינוי הרעלים וריפוי תאים פגומים.

מתכונים המותאמים לתזונה דלה בפחמימות.

מתכונים נבחרים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז