עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת. פיתוח מתכון רמי ורטמן
מחממת תנור ל160 מעלות. מכינה תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
מכינה קערה גדולה עם מים קרירים שלתוכה סוחטת לימון או לים, מכניסה גם החצאים הסחוטים
פורסת את התפוחים לפרוסות דקות עם הקליפה, ומעבירה למים למנוע השחרה
מסננת את התפוחים מהמים ומחזירה לקערה יבשה, מוסיפה סוכר קוקס וקינמון ומערבבת, מניחה בצד לזמן הכנת הבלילה
בכערה נוספת טורפת ביצים עם סוכר קוקוס, מוסיפה שמן וטורפת עוד קצת, מנפה מעל קמח אורז אבקת אפיה סודה לשתיה קינמון ומלח, מוסיפה גם את הקמח שקדים לא בניפוי. מקפלת עד תערובת אחידה. מוסיפה את התפוחים ואת הנוזלים שהם הגירו ומקפלת לתערובת אחידה. התערובת עשירה מאוד בתפוחים ולכן לא חלקה, ככה זה צריך לצאת
מעבירה לתבנית ומפזרת מעל אגוזי מלך שלמים בנדיבות
מכסה את העוגה בנייר אלומיניום ומכניסה לתנור לחצי שעה
אחרי חצי שעה מורידה את נייר האלומיניום ואופה עוד עשרים דקות או עד שקייסם יוצא לך בלי בלילה חיה והאגוזים קלויים
מצננת בתבנית לפחות שעה עד שהעוגה יציבה
אפשר להגיש חמים או קר. לשמור במקרר
חומרים
אופן ההכנה
מחממת תנור ל160 מעלות. מכינה תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
מכינה קערה גדולה עם מים קרירים שלתוכה סוחטת לימון או לים, מכניסה גם החצאים הסחוטים
פורסת את התפוחים לפרוסות דקות עם הקליפה, ומעבירה למים למנוע השחרה
מסננת את התפוחים מהמים ומחזירה לקערה יבשה, מוסיפה סוכר קוקס וקינמון ומערבבת, מניחה בצד לזמן הכנת הבלילה
בכערה נוספת טורפת ביצים עם סוכר קוקוס, מוסיפה שמן וטורפת עוד קצת, מנפה מעל קמח אורז אבקת אפיה סודה לשתיה קינמון ומלח, מוסיפה גם את הקמח שקדים לא בניפוי. מקפלת עד תערובת אחידה. מוסיפה את התפוחים ואת הנוזלים שהם הגירו ומקפלת לתערובת אחידה. התערובת עשירה מאוד בתפוחים ולכן לא חלקה, ככה זה צריך לצאת
מעבירה לתבנית ומפזרת מעל אגוזי מלך שלמים בנדיבות
מכסה את העוגה בנייר אלומיניום ומכניסה לתנור לחצי שעה
אחרי חצי שעה מורידה את נייר האלומיניום ואופה עוד עשרים דקות או עד שקייסם יוצא לך בלי בלילה חיה והאגוזים קלויים
מצננת בתבנית לפחות שעה עד שהעוגה יציבה
אפשר להגיש חמים או קר. לשמור במקרר