שרימפס פרדייס

26/06/2020

שילוב של עגבניה שום שמן זית ושרימפס הוא די קלאסי, התוספת של הקישואים וזעתר נולדה באופן טבעי פשוט אצל הירקן ליד יש תמיד זעתר טרי וקישואים קטנים מוצקים. ארוחה שלימה מקומית

Prep Time15 minsCook Time20 mins

 15 שרימפס טריים
 5 קישואים קטנים
 4 עגבניות בינוניות בשלות
 5 גבעולי זעתר טרי
 5 שיני שום קלופות
 שמן זית ומלח ים

1

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, אפשר למצוא שם דגים ניפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר. שטר של 200 שקל נותן סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר, שרימפס טריים לפעמים

2

מתחילה בחיתוך הקישואים
הקישואים טוב שהם קטנים
אפשר לקלוף
עדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים
חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך

3

מלהיטה מחבת ברזל כבדה ומוסיפה רבע כוס שמן זית
מכניסה את הקישואים להשחמה מכל הכיוונים
מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים
את שיני השום מעוכות וחתוכות

4

בנתים קולפת את העגבניות, או בחליטה או עם סכין טוב
קוצצת לקוביות קטנות
כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות
ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות, שיווצר רוטב מהעגבניות
פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים

5

מניחה מעל את השרימפס מסודרים
מכסה ומשגיחה
ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד
מוכן

Ingredients

 15 שרימפס טריים
 5 קישואים קטנים
 4 עגבניות בינוניות בשלות
 5 גבעולי זעתר טרי
 5 שיני שום קלופות
 שמן זית ומלח ים

Directions

1

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, אפשר למצוא שם דגים ניפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר. שטר של 200 שקל נותן סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר, שרימפס טריים לפעמים

2

מתחילה בחיתוך הקישואים
הקישואים טוב שהם קטנים
אפשר לקלוף
עדיף להשאיר את הקליפה שהיא קצת מריר ויש בה חומרים טובים
חותכת כל קישוא לארבע פלחי אורך

3

מלהיטה מחבת ברזל כבדה ומוסיפה רבע כוס שמן זית
מכניסה את הקישואים להשחמה מכל הכיוונים
מוסיפה את עלי הזעתר כמו שהם עם הגבעולים
את שיני השום מעוכות וחתוכות

4

בנתים קולפת את העגבניות, או בחליטה או עם סכין טוב
קוצצת לקוביות קטנות
כשהקישואים מקבלים צבע טוב מכל הצדדים מוסיפה את העגבניות
ממליחה ומכסה את המחבת לכמה דקות, שיווצר רוטב מהעגבניות
פותחת וטועמת, יתכן וצריך קצת מלח או מעט ציר או מים

5

מניחה מעל את השרימפס מסודרים
מכסה ומשגיחה
ענין של שלוש ארבע דקות עד שהשרימפס מקבלים צבע ורוד
מוכן

שרימפס פרדייס
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים