שרימפס עם קוקוס ותרד בציר

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

הכנות30 minsזמן בישול20 mins

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק \ אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר קנים הודי בגוש Jaggery
 מלח ים

טיפול בשרימפס
1

הציר שנוצר מראשי השרימפס הוא מעולה, ובצבע מהממ, אם יש לי טריים אני לא מבקשת ממוכר הדגים לנקות לי אותם אלה ככה עושה
מנקה את הכיור ושמה בו את השרימפסים, לוקחת אחד מפרידה את הראש מהגוף ושוטפת את הראש, מעבירה את הראש לסיר קטן בו יתבשל הציר, קולפת את השיריון וגם אותו מעבירה לסיר הקטן
בסכין קטנה חורצת בגב השרימפס במטרה לשלוף חוט כהה שהוא הכיבה של השרימפס
מניחה בצלחת עם קרח את השרימפס הקלופים והנקיים
לסיר הקטן עם הראשים מוסיפה מים לכיסוי מלח גזר ובצל ומבשלת על אש בינונית כעשרים דקות

התבשיל
2

מגרדת על פומפיה דקה, אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך, מגרדת גם את שיני השום. מנקה את התרד ומכינה את הברוקולי, את הקוקוס מכינה מראש, אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי
מלהיטה מחבת ברזל כבדה, שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום ומייד מוסיפה את השרימפס הקלופים ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס, מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס, מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס מלח ומגרדת מעט מהסוכר ההודי שיש לו טעם מאוד מיוחד ואחר. הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

חומרים

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק \ אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר קנים הודי בגוש Jaggery
 מלח ים

אופן ההכנה

טיפול בשרימפס
1

הציר שנוצר מראשי השרימפס הוא מעולה, ובצבע מהממ, אם יש לי טריים אני לא מבקשת ממוכר הדגים לנקות לי אותם אלה ככה עושה
מנקה את הכיור ושמה בו את השרימפסים, לוקחת אחד מפרידה את הראש מהגוף ושוטפת את הראש, מעבירה את הראש לסיר קטן בו יתבשל הציר, קולפת את השיריון וגם אותו מעבירה לסיר הקטן
בסכין קטנה חורצת בגב השרימפס במטרה לשלוף חוט כהה שהוא הכיבה של השרימפס
מניחה בצלחת עם קרח את השרימפס הקלופים והנקיים
לסיר הקטן עם הראשים מוסיפה מים לכיסוי מלח גזר ובצל ומבשלת על אש בינונית כעשרים דקות

התבשיל
2

מגרדת על פומפיה דקה, אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך, מגרדת גם את שיני השום. מנקה את התרד ומכינה את הברוקולי, את הקוקוס מכינה מראש, אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי
מלהיטה מחבת ברזל כבדה, שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום ומייד מוסיפה את השרימפס הקלופים ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס, מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס, מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס מלח ומגרדת מעט מהסוכר ההודי שיש לו טעם מאוד מיוחד ואחר. הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד בציר