שרימפס עם קוקוס ותרד בציר

25/06/2020

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

Prep Time30 minsCook Time20 mins

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר דקלים בגוש Jaggery
 מלח ים

1

מגרדת על פומפיה דקה אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך
מגרדת גם את שיני השום
מנקה את התרד ומפרידה את הברוקולי לפרחים
חולטת את הברוקולי ל5 דקות במים רותחים
מכינה את הקוקוס אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי

2

מלהיטה מחבת ברזל כבדה
שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום
מייד מוסיפה את השרימפס הקלופים
ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס

3

מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס
מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס ומלח
ומגרדת מעט מהסוכר שיש לו טעם כרמלי מיוחד ואחר

4

הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

Ingredients

 15 שרימפס טריים גדולים עם הראשים
 צרור תרד טורקי
 כוס פרחי ברוקולי
 חצי כוס קוקוס טרי קלוף ופרוס דק אופציונלי
 אצבע ג'ינג'ר
 5 שיני שום
 חצי כוס חלב קוקוס סמיך
 חצי כוס ציר ראשי סרטנים או ציר אחר
 2 כפות שמן קוקוס
 סוכר דקלים בגוש Jaggery
 מלח ים

Directions

1

מגרדת על פומפיה דקה אצבע ג'ינג'ר בכמות של כף בערך
מגרדת גם את שיני השום
מנקה את התרד ומפרידה את הברוקולי לפרחים
חולטת את הברוקולי ל5 דקות במים רותחים
מכינה את הקוקוס אם אין לא חובה, זה מוסיף משהו קרנצי ופחממתי

2

מלהיטה מחבת ברזל כבדה
שמה את שמן הקוקוס ומכניסה את הג'ינג'ר והשום
מייד מוסיפה את השרימפס הקלופים
ברגע שהשרימפס מאדימים מוסיפה את הברוקולי תרד וקוקוס

3

מוסיפה מציר הראשים כחצי כוס
מוסיפה גם חצי כוס נוזל קוקוס ומלח
ומגרדת מעט מהסוכר שיש לו טעם כרמלי מיוחד ואחר

4

הבישול הוא קצר, טועמת את הנוזל במחבת ומאזנת טעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד בציר
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים