שפונדה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

הכנות20 minsזמן בישול4 hrs
 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים \ דלורית \ בטטה \ בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים \ זרעי כוסברה
1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים, מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח. קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור, מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת, מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'. את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר

גיוונים
2

נוזלים: יין אדום, אפשר להכניס חצי בקבוק יין אדום ולהביא את הסיר לרתיחה של כמה דקות לפני שסוגרת ומכניסה לתנור
השחמה: ניתן למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

Ingredients

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים \ דלורית \ בטטה \ בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים \ זרעי כוסברה

Directions

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים, מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח. קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה
מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור, מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת, מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ'. את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר

גיוונים
2

נוזלים: יין אדום, אפשר להכניס חצי בקבוק יין אדום ולהביא את הסיר לרתיחה של כמה דקות לפני שסוגרת ומכניסה לתנור
השחמה: ניתן למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

שפונדה בסיר ברזל כבד