שפונדרה בסיר ברזל כבד

14/07/2020

שיטת בישול איטי בסיר כבד, שהסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים. הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו. מתאימים לבישול הזה נתחים שמנים

Prep Time20 minsCook Time4 hrs

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים דלורית בטטה בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים זרעי כוסברה

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות.
דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים
מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
לגבי הסיר כדאי סיר ברזל כבד עם מיכסה שאוטם אותו היטב

2

מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח כדי להכניס אליהם שיני שום
קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה

3

מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
או בחום של 120 שמונה עד 12 שעות

4

בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור
מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת
מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ
את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר
גיוון: אפשר למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

Ingredients

 נתח שפונדה של קילו וחצי שנים
 8 יחידות של דלעת ערמונים דלורית בטטה בצל
 2 ראשי שום
 צרור נדיב של טימין
 מלח ים זרעי כוסברה

Directions

1

קולפת את הירקות, ומשאירה אותן שלמות.
דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית, בטטה רגילה, בטטה סגולה, בצלים רגילים או סגולים
מניחה בתחתית סיר ברזל כבד. הרעיון שהירקות יכסו את תחתית הסיר בשכבה אחת, יהיו מספיק גדולים ומוצקים להישאר שלמים גם בבישול של כמה שעות
לגבי הסיר כדאי סיר ברזל כבד עם מיכסה שאוטם אותו היטב

2

מכינה את הנתח: חורצת לעומק עם סכין קטן כיסים משני צדי הנתח כדי להכניס אליהם שיני שום
קולפת ראש שום אחד ומפרידה לשינים חוצה את השינים, לכל כיס מכניסה שן שום חצויה

3

מניחה את הנתח מעל הירקות, מוסיפה צרור נדיב של טימין
אוטמת את הסיר בשתי שכבות של נייר אלומניום ומעל מיכסה כבד
אופה בחום של 150 מעלות ארבע עד שש שעות
או בחום של 120 שמונה עד 12 שעות

4

בחלוף הזמן מוציאה את הנתח והירקות מהסיר לתבנית הגשה שיכולה להיכנס לתנור
מניחה את הבשר והירקות בשיכבה אחת
מכניסה לתנור על חום גבוהה מתחת לגריל לרבע שעה לתפוס צבע וקרנצ
את השומן שנישאר בסיר מסננת לצינצנת ושומרת לטיגונים של ירקות וביצים, אוצר
גיוון: אפשר למרוח דבש מהול במיץ פרי לפני ההכנסה לגריל
כיף גם למרוח במייפל ולהוסיף נתחים של אננס לתת טעם אחר ומרענן

שפונדרה בסיר ברזל כבד
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים