שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

הכנות20 minsזמן בישול4 hrs 30 mins

 נתח אסדו במשקל קילו וחצי שנים
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין. מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

חומרים

 נתח אסדו במשקל קילו וחצי שנים
 1 כרישה גדולה קצוצה
 2 גזרים קצוצים
 2 בצלים קצוצים
 כמה מקלות סלרי או שורש סלרי קצוצים
 12 שני שום שלמות דפוקות
 ענפים של מרווה, טימין, רוזמרי, וזעתר לפי מה שיש
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 1 כף דבש
 חצי כוס יין לבן
 מלח אטלנטי או הימליה

אופן ההכנה

1

משתמשת בסיר ברזל כבד עם מיכסה, הסיר בהמשך עובר לתנור לכן כדאי שהידיות והמכסה יתאימו
מוציאה את הנתח מהמקרר שעה שעתים קודם שיגיע לטמפרטורת החדר, ממליחה את הנתח מכל הכיוונים במלח גס, אם החזרתן פלפל שחור אפשר גם
מעבירה אל הסיר ומשחימה היטב מכל הכיוונים, הנתח יפריש שומן וזה מצויין
מוציאה את הנתח המושחם לצלחת. מוסיפה לסיר בצל, שום, כרישה, סלרי וגזר קצוצים קטן, אם אין מספיק שומן מהצריבה מוסיפה שמן זית. שהצבע טוב מוסיפה חצי כוס יין לבן, מאדה את רוב היין. מניחה את הנתח חזרה על הירקות, מוסיפה כמה ענפי טימין, רוזמרין, זעתר ומרווה, לא את כולם יחד שנים שלושה ממה שיש ומה שמתחשק. מוסיפה עלי דפנה כף דבש כמה גרגירים של פילפל אנגלי ומלח. מכסה עד לגובהה חצי מהנתח במים רותחים
משאירה עוד כמה דקות על האש, שהכל ממש חם מעבירה לתנור שחממתי מראש ל150 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור טוב, אפשר להעזר בניר אלומניום, לפני המיכסה, או לחתוך ניר אפיה בקוטר הסיר ולהניח על הבשר
אחרי כשלוש שעות בודקת לראות מה קורה בסיר. טוב להפוך את הבשר להחלק שלא היה במים. עכשיו הבשר אמור להיות רך וטעים, עדין לא מתפורר לשערות, זה יקרה אחרי עוד כשעה שעה וחצי. אם חסר נוזלים מוסיפה מים רותחים
בחלוף שעה בודקת. אם מספיק רך מוציאה לקרש גדול ובעזרת שני מזלגות מפרידה את הבשר לשערות. מעבירה את השערות לכלי זכוכית עם מיכסה
את הרוטב בסיר מסננת, ומרטיבה את השערות שבכלי, רווי אבל לא מתבוסס
זהו אוצר במקרר

שערות אסדו