הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג
בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת
מסננת את האורז מהמים ושוטפת טוב, מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית. מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים, את התיבול עושה בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה. מוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמת, במידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח
גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחת
פורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי, ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי
ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זית, שפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל
מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה, משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעה
בנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשת
מוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה, שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה
חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום
מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים
מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים
מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנה
או בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחות
שהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה
Ingredients
Directions
בוחרת בעלים צעירים ובהירים, מורידה עם מספרים את הגבעול הקטן בקצה כל עלה. מכניסה את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלת רבע שעה ומעבירה את העלים למסננת
מסננת את האורז מהמים ושוטפת טוב, מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית. מוסיפה את האורז הבשר והירוקים, מוסיפה את התבלינים, את התיבול עושה בעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה. מוסיפה את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמת, במידת הצורך מוסיפה עוד לימון או מלח
גילגול עלי גפן זו מלאכה שעושות יחד בישיבה, בנחת
פורסת את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש. מניחים כפית מילוי במרכז העלה מקפלת את שני הקצוות באלכסון על המילוי, ממשיכה ומקפלת את שני הצדדים פנימה על המילוי מגלגלת קדימה במטרה להדק את העל למילוי
ממליחה את פרוסות הצואר משני הצדדים ומעסה במעט שמן זית, שפרוסות הטלה בטמפרטורת החדר הן מוכנות לטיגון
בוחרת סיר רחב לא גבוהה שיכיל בנוחות את התבשיל
מלהיטה את הסיר מוסיפה כף שמן זית ואת פרוסות צוואר הטלה, משחימה טוב משני הצדדים, זה לוקח כרבע שעה
בנתיים מנקה את קצוות הבמיה ומיבשת
מוציאה את הצוואר ואת הנוזלים שהופרשו ממנו מניחה מכוסה בצד
מכניסה את הבמיה שטיטגן קצת בשארית נוזלי הטלה, שכבר יש לבמיה קצת צבע מוציאה גם אותה
חותכת את העגבניות לרבעים וקולפת את שיני השום
מסדרת בתחתית ודפנות הסיר עלי גפן גדולים
מעל העלים מסדרת הבמיה המטוגנת ובניהן פלחי עגבניות ושיני שום מעל את פרוסות הצוואר בשיכבה אחת
מעל הפרוסות מסדרת עלי גפן מגולגלים בשיכבה אחת מהודקת
מוסיפה בין עלי הגפן פלחי עגבניות טריות, ממליחה ומוסיפה מעט בהרט
מניחה את מה שנשאר מפרוסות הצוואר על העלים המגולגלים ומעל הכל את שארית עלי הגפן המגולגלים
מוסיפה עוד פלחים של עגבניות שיני שום ומיץ לימון ושתים וחצי כוסות של מים רותחים
מניחה מעל הכל צלחת שתעזור לשמור את העלים המגולגלים במקומם
מכסה טוב ומבשלת שעתים וחצי שלוש על אש קטנה
או בתנור על 120 מעולות שלוש שעות לפחות
שהסיר מוכן נותנת לו לנוח מכוסה בשמיכה לפחות שעה
להגשה, הופכת את הסיר על צלחת הגשה גדולה