שיפוד סלמון בקארי צהוב

מישרה עם הרבה צבע וטעם שמתאימה לשיפוד של סלמון או עוף, חומרים פשוטים ותוצאה רכה ומלאת טעם. חשוב לתת לשיפוד להיצלות כאשר מסביבו אוויר מכל הכיוונים. כל זה קורה בתנור ביתי רגיל לגמרי

ארבע שיפודים

Prep Time30 minsCook Time15 mins

 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

1

עיקר הענין כאן זה המישרה הצהוב, שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית
תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

6

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

Ingredients

 400 פילה סלמון ללא עור
 1 בצל סגול
 2 כפות שמן קוקוס
 2 כפות ג'ינגר מגורד דק
 8 שני שום מגורדות
 1 כפית אבקת כורכום או שורש מגורד
 1 כפית מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס חלב קוקוס
 מיץ מחצי ליים או לימון
 1 כפית כמון (אופציונלי)
 1 כף זרעי כוסברה כתושים (אופציונלי)

Directions

1

עיקר הענין כאן זה המישרה הצהוב, שנותן הרבה טעם וצבע ומתאים גם לסלמון וגם לעוף או פרגית
תערובת התבלינים יש בה הרבה ג'ינג'ר ושום טרי, כורכום ומלח לבסיס
אפשר להוסיף כמון וזרעי כוסברה כתושים שהם לא פרוטוקולים בשלב הראשון

2

את שמן הקוקוס מחממת עם התבלינים, חימום קצר רק עד שיש ריח טוב ואז מוסיפה את חלב הקוקוס ומערבבת, מנסה לשמור על אמולסיה יפה. סוחטת פנימה חצי ליים או לימון

3

את הסלמון פורסת לפרוסות של כשתי אצבעות, כל פרוסה חותכת לרוחב לארבע קוביות
מיבשת על נייר מגבת
מכניסה לכלי שטוח ומוסיפה את המישרה הצהובה
מעסה קצת ומכסה בנילון ניצמד ולמקרר לחצי שעה, אפשר גם לילה

4

לשיפודים, אפשר לשפד מה שבא, עם הסלמון
בצל סגול הולך מעולה, אננס גם. פלפל אדום ניסינו ולא היה משהו
את הבצל חותכת לרבעים ומפרידה לגלדים
משתמשת בשיפודים שטוחים, נוטה להחזיק יותר טוב
משחילה בצל סלמון בצל סלמון ככה ארבע קוביות
עושה ככה ארבע שיפודים

5

בוחרת תבנית שאפשר להעמיד את השיפודים על שתי הדפנות שלה, הכוונה שהשיפוד לא יגע בתחתית ויהיה סביב אוויר
אפשר לשים מתחת ירקות שיהנו מהטיפטוף או כלום
מעמידה את השיפודים ומכניסה לתנור מחומם מראש לחום הכי גבוהה שלי
זה לוקח עשר עד 15 דקות לקבל גם טיפה חריכה

6

* אפשר עם אותו מישרה לשפד גם קוביות של חזה עוף, פילה עוף ואפילו פרגית שתהנה מהשריה יותר ארוכה

שיפוד סלמון בקארי צהוב

מתכונים נבחרים

אמפנדס

אמפנדס

אימפנדס דל פחמימות. מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, בצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול חלקי פנים. ממרח כבד עוף ללא ביצים עם קישואים. כבד קצוץ של סבתא. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

עוגיות טחינה פליאו

עוגיות טחינה פליאו

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרונות של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק