שיפודי פרגית במרינדה ברוטב פיסטוק קרמי

| 26/05/2022

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

חומרים
 8 פרגיות חתוכות לקוביות גדולות עם השומן
 2 כפות פיסטוק קצוץ גס
למרינדה
 אצבע ג'ינג'ר
 3 שלוט או בצל סגול אחד
 2 שיני שום גדולות
 2 כפות קוקנט אמינו
 2 כפות חומץ אורז או מיץ ליים
 כוס חלב קוקוס
 5 עלים צעירים מעץ ליים או לימון
 1 כף שמן שומשום עדין
לרוטב פיסטוק
 חצי כוס מהמרינדה
 2 כפות נדיבות חמאת פיסטוק
 חצי כוס חלב קוקוס
 1 כף סוכר קנים

למרינדה
1

את המרינדה כדאי לטחון, הכוס של הנינג'ה או מעבד מזון יעשו את העבודה
מכניסה שיני שום ושורש ג'ינג'ר חתוך גס
אם יש שלוט זה מעולה, גם בצל סגול יתאים
מוסיפה עלים של ליים, זה נותן ארומה מעולה. אם אין גם גרידה מליים יכולה להתאים
מוסיפה קוקנט אמינו, ומי שלא בפרוטוקול יכולה גם סויה איכותית
מוסיפה חומץ אורז או מיץ ליים
מוסיפה חלב קוקוס נקי, הכוונה בלי שום תוספות, שמן שומשום עדין ומלח
טוחנת טוב כדקה עד שהמרינדה חלקה ואחידה
מפרישה חצי כוס מהמרינדה להכנת הרוטב

2

חותכת את הפרגיות לקוביות גדולות, מכל פרגית יוצאות כ 8 קוביות
מעבירה את הפרגיות למרינדה ומעסה קצת שכל הקוביות יצופו טוב
מכסה בנילון ניצמד ולמקרר, לפחות ל3 שעות. לילה זה גם מצוין

שיפודים
3

משפדת את הקוביות מתוך המרינדה בצפיפות על שיפודי ברזל רחבים כשמונה קוביות על שיפוד
אם אתן לא בענין מנגל גם שיפודי במבוק רחבים יעבדו ואז רק ארבע קוביות לשיפוד
את הצליה אפשר לעשות על מחבת חם משומן

צליה
4

אני אוהבת מנגל גחלים
מחכה שהגחלים לבנות וחמות
מניחה מעל, בלי רשת ככה כלום לא נידבק

5

מסובבת מדי פעם, זה יקח 10 דקות בערך עד שהשיפוד צלוי טוב והצבע מעולה

רוטב פיסטוק
6

בסיר קטן מחממת את המרינדה עם חלב קוקוס וסוכר קנים, אפשר גם קוקוס
מוסיפה שתי כפות נדיבות של חמאת פיסטוק. לא מחית פיסטוק, אלה החמאה
החמאה נמסה פנימה, הסוכר נמס והמרינדה מתחממת והארומות של השום גינג'ר ולימון עולות. מערבבת עד שהרוטב קרימי וירוק

7

את השיפודים מורידה לצלחת, מעל הרוטב, ומעל פיסטוקים גרוסים
מנת הבית

Ingredients

חומרים
 8 פרגיות חתוכות לקוביות גדולות עם השומן
 2 כפות פיסטוק קצוץ גס
למרינדה
 אצבע ג'ינג'ר
 3 שלוט או בצל סגול אחד
 2 שיני שום גדולות
 2 כפות קוקנט אמינו
 2 כפות חומץ אורז או מיץ ליים
 כוס חלב קוקוס
 5 עלים צעירים מעץ ליים או לימון
 1 כף שמן שומשום עדין
לרוטב פיסטוק
 חצי כוס מהמרינדה
 2 כפות נדיבות חמאת פיסטוק
 חצי כוס חלב קוקוס
 1 כף סוכר קנים

Directions

למרינדה
1

את המרינדה כדאי לטחון, הכוס של הנינג'ה או מעבד מזון יעשו את העבודה
מכניסה שיני שום ושורש ג'ינג'ר חתוך גס
אם יש שלוט זה מעולה, גם בצל סגול יתאים
מוסיפה עלים של ליים, זה נותן ארומה מעולה. אם אין גם גרידה מליים יכולה להתאים
מוסיפה קוקנט אמינו, ומי שלא בפרוטוקול יכולה גם סויה איכותית
מוסיפה חומץ אורז או מיץ ליים
מוסיפה חלב קוקוס נקי, הכוונה בלי שום תוספות, שמן שומשום עדין ומלח
טוחנת טוב כדקה עד שהמרינדה חלקה ואחידה
מפרישה חצי כוס מהמרינדה להכנת הרוטב

2

חותכת את הפרגיות לקוביות גדולות, מכל פרגית יוצאות כ 8 קוביות
מעבירה את הפרגיות למרינדה ומעסה קצת שכל הקוביות יצופו טוב
מכסה בנילון ניצמד ולמקרר, לפחות ל3 שעות. לילה זה גם מצוין

שיפודים
3

משפדת את הקוביות מתוך המרינדה בצפיפות על שיפודי ברזל רחבים כשמונה קוביות על שיפוד
אם אתן לא בענין מנגל גם שיפודי במבוק רחבים יעבדו ואז רק ארבע קוביות לשיפוד
את הצליה אפשר לעשות על מחבת חם משומן

צליה
4

אני אוהבת מנגל גחלים
מחכה שהגחלים לבנות וחמות
מניחה מעל, בלי רשת ככה כלום לא נידבק

5

מסובבת מדי פעם, זה יקח 10 דקות בערך עד שהשיפוד צלוי טוב והצבע מעולה

רוטב פיסטוק
6

בסיר קטן מחממת את המרינדה עם חלב קוקוס וסוכר קנים, אפשר גם קוקוס
מוסיפה שתי כפות נדיבות של חמאת פיסטוק. לא מחית פיסטוק, אלה החמאה
החמאה נמסה פנימה, הסוכר נמס והמרינדה מתחממת והארומות של השום גינג'ר ולימון עולות. מערבבת עד שהרוטב קרימי וירוק

7

את השיפודים מורידה לצלחת, מעל הרוטב, ומעל פיסטוקים גרוסים
מנת הבית

שיפודי פרגית במרינדה ברוטב פיסטוק קרמי