Print Options:

שורש סלרי מזוגג במייפל

Yields4 ServingsPrep Time5 minsCook Time2 hrs 30 minsTotal Time2 hrs 35 mins

טוב זה מעולה, שורש סלרי בתנור, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו

 1 שורש סלרי ענק
 חצי כוס שמון מהחי או שמן זית
 מלח אטלנטי גס
לזיגוג
 3 כפות סירופ מייפל אורגני
 3 כפות שמן זית עדין
1

כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה

2

אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס

3

בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה

Nutrition Facts

Servings 4