שורש סלרי מזוגג במייפל

17/02/2021

טוב זה מעולה, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו

Prep Time5 minsCook Time2 hrs 30 mins

 1 שורש סלרי ענק
 חצי כוס שמון מהחי או שמן זית
 מלח אטלנטי גס
לזיגוג
 3 כפות סירופ מייפל אורגני
 3 כפות שמן זית עדין

1

כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה

2

אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס

3

בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה

Ingredients

 1 שורש סלרי ענק
 חצי כוס שמון מהחי או שמן זית
 מלח אטלנטי גס
לזיגוג
 3 כפות סירופ מייפל אורגני
 3 כפות שמן זית עדין

Directions

1

כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה

2

אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס

3

בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה

שורש סלרי מזוגג במייפל
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים