טוב זה מעולה, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו
כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה
אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס
בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה
Ingredients
Directions
כדאי להשתמש בשורש בשרני וגדול במיוחד
השומן במנה יכול להגיע או מהחי, משארית של אסדו למשל, או שמן זית עדין
מלטפת את הראש בשומן ממליחה במעט מלח אטלנטי, מעבירה לכלי ברזל קטן שיכיל את הסלרי בלי יותר מדי שוליים, שופכת לתחתית את שארית השמן, כדי להשקות בכף במהלך האפיה
אופה בתנור בחום של כ180 מעלות על טורבו
אחרי כשעה מוציאה ומוזגת בכף על ראש הסלרי מהשמן בתחתית הכלי, עושה ככה עוד פעם במהלך הצליה
אחרי כשעתים מוציאה וחורצת לשמונה פלחים שנשארים מחוברים בבסיס
בכלי קטן מערבבת את המייפל והשמן, בעזרת מברשת מברישה את הדפנות של הפלחים
מחזירה לעוד רבע שעה בתנור
מוציאה ומברישה שוב
מחזירה לעוד כמה דקות לצבע שחום
מגישה