רוסטביף שפיץ שייטל

28/08/2021

שפיץ שייטל נתח קטן עם טעמים טובים ההמשך של השייטל, מצויין לרוסטביף קטן. במחיר נוח
את השאריות אפשר לאכול קרות למחרת

Prep Time15 minsCook Time20 mins

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

רוסט שפיץ שיטל

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

רוסט שפיץ שיטל

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

רוסט שפיץ שיטל

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

רוסט שפיץ שיטל

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

Ingredients

 שפיץ שייטל נתח שלם
 חוט קשירה
 ענף של עשב תבלין
 שמן זית, מלח גס
  פילפל שחור גרוס - אופציונלי

Directions

1

שפיץ שייטל הוא נתח קטן של קילו מאתים עד קילו 800 מתאים מאוד לצליה בתנור ניקרא באנגלית Tri Tip
הגודל שלו אידאלי לרוסטביף לארוחה קטנה. גם מבחינת מחיר הוא פחות יקר משמעותית מסינטה או אנטריקוט
הוא עסיסי, בדרך כלל מגיע עם מכסה שומן דק ונוח לתפעול, הטעמים שלו בשרים מתונים.

רוסט שפיץ שיטל

2

הנתח יחסית דק, כדי לצלות אותו בהצלחה טוב ליקשור לרוחב כמה קשרים הדוקים
זה יתן לנתח יותר עובי וישמור על עסיסיות
חוט קשירה צריך להתאים לתנור, יש כאלו בחנויות חומרי בנין בגרושים
הקשירה היא פשוט קשר, לא יודעת איך עושים קשר קצבים. קושרת חותכת במספרים וקושרת שוב ארבע עד חמישה קשרים לרוחב
אפשר לקשור ענף רוזמרין או טימן או מרווה או מה שבא לכן
אפשר גם לחרוץ בבשר עם סכין כיסים עמוקים ולהכניס בהם שיני שום

רוסט שפיץ שיטל

3

סגירה
כדאי להוציא את הנתח שעה קודם כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מעסה את הנתח בשמן זית מלח ופילפל שחור
מתחילה בצריבה טובה מכל הכיוונים על פלנצה
קודם הצד של השומן, ואז מסביב לכל ארבעת הצדדים

רוסט שפיץ שיטל

4

צליה
בנתיים מחממת תנור ל180 מעלות
שהתנור חם מעבירה את הנתח לתנור ל15-30 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה שאתן מעדיפות
נתח של קילו ארבע מאות אחרי 20 דקות יתן בשר במידת מדיום

רוסט שפיץ שיטל

5

חיתוך
כדאי לתת לנתח לנוח אחרי התנור, מכסה בניר אפיה ומעליו מגבת מטבח לרבע שעה
החיתוך נעשה נגד כיוון הסיבים. הנתח הזה בצורת משולש ככה שהסיבים יוצאים מנקודה אחת ומגיעים לשתי הפינות הנוספות זה יוצר שני כיווני חיתוך. אני מתחילה בשפיץ הדק ופורסת משם בערך עד האמצע ואז מסובבת אלי את הצד המדממם וממשיכה לפרוס הפעם באלכסון

רוסטביף שפיץ שייטל
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים