קרקר פולפה ושמן זית

20/06/2021

מה שנישאר מהכנה של חלב שקדים זו הפולפה. בשר שקדים טחון סחוט ומיובש. אפשר להחזיר לו קצת שומן ולהשתמש בסיבים לקרקר טעים שמחזיק פריך כמה שעות

Prep Time10 minsCook Time15 mins

 כוס פולפה שקדים
 1 כף שקדיה
 2 כפות שמן זית
 רבע כפית מלח
 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

1

פולפה
השארית מהכנת חלב שקדים היא הפולפה, סיבים שנסחט מהם השומן אבל אפשר להחזיר, זה מה שקורה כאן

2

בקערה שמה כוס פולפה
אפשר ליבש אותה קצת בתנור ואפשר לא. לא מצאתי הבדלים משמעותים
מוסיפה כף גדושה של שקדיה ושתי כפות שמן זית טעים. זה הטעם של הקרקר. מוסיפה גם מלח ועשב תבלין טחון
זעתר, אורגנו מרווה רוזמרין, מה שאתן אוהבות

3

מערבבת לכדור בצק
מעבירה את הכדור לנייר אפיה ומעליו נייר נוסף
מרדדת בסבלנות
דק זה טוב, דק מדי זה נשרף

4

מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לכעשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה

5

יש לקרקרים האלו אפקט סינדרלה, הם יעלמו בסוף היום, או שיתחסלו או שיתפוררו. אבל עד אז הם ניפלאים ממש

Ingredients

 כוס פולפה שקדים
 1 כף שקדיה
 2 כפות שמן זית
 רבע כפית מלח
 1 כף של עשב תיבול יבש כמו אורגנו זעתר מרווה

Directions

1

פולפה
השארית מהכנת חלב שקדים היא הפולפה, סיבים שנסחט מהם השומן אבל אפשר להחזיר, זה מה שקורה כאן

2

בקערה שמה כוס פולפה
אפשר ליבש אותה קצת בתנור ואפשר לא. לא מצאתי הבדלים משמעותים
מוסיפה כף גדושה של שקדיה ושתי כפות שמן זית טעים. זה הטעם של הקרקר. מוסיפה גם מלח ועשב תבלין טחון
זעתר, אורגנו מרווה רוזמרין, מה שאתן אוהבות

3

מערבבת לכדור בצק
מעבירה את הכדור לנייר אפיה ומעליו נייר נוסף
מרדדת בסבלנות
דק זה טוב, דק מדי זה נשרף

4

מניחה את נייר האפיה עם הבצק המרודד על תבנית אפיה
בעזרת סכין או גלגלת פיצה מסמנת קרקרים כדי להקל על ההפרדה
מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות לכעשר דקות. להשגיח כי זה נישרף ברגע
כשהשולים קיבלו צבע יפה מוציאה

5

יש לקרקרים האלו אפקט סינדרלה, הם יעלמו בסוף היום, או שיתחסלו או שיתפוררו. אבל עד אז הם ניפלאים ממש

קרקר פולפה ושמן זית
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים