קרפצ'יו פרידה

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שתי מנות

Prep Time10 mins

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג עוד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

Ingredients

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

Directions

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג עוד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

קרפצ'יו פרידה

מתכונים נבחרים

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי. עכשיו שחם מתאים ממש עם אבטיח, או ליד ביצה בבוקר להשלמת שומן איכותי

גיוזה פליאו AIP Jiaozi

גיוזה פליאו AIP Jiaozi

כיסונים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי. פינוק לרגעים מיוחדים, וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא

לחמא בעג'ין

לחמא בעג'ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול