קרפצ'יו פרידה

| 8/10/2021

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

פרידה טריה

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

קרפציו פארידה

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

קרפציו פארידה

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

קרפציו פארידה

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג .
עשר דקות מספיק, אפשר יותר
עד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

Ingredients

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

Directions

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

פרידה טריה

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

קרפציו פארידה

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

קרפציו פארידה

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

קרפציו פארידה

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג .
עשר דקות מספיק, אפשר יותר
עד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

קרפצ'יו פרידה
קרפציו פארידה