קציצות פרסה עדינות פליאו

כרישה טעימה! טעמים עדינים של בצל וירוקים. כאן קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח

הכנות30 minsזמן בישול15 mins
 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
 2 ביצים
 חצי כוס קמח שקדים
 גרידה מחצי לימון
 שמן זית לטיגון
1

כ- 12 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות

Ingredients

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
 2 ביצים
 חצי כוס קמח שקדים
 גרידה מחצי לימון
 שמן זית לטיגון

Directions

1

כ- 12 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות

קציצות פרסה עדינות פליאו