קציצות פרסה ועוף

כרישה טעימה, טעמים עדינים של בצל וירוקים. קציצות פרסה ועוף קלילות ורכות, מאוד כיפיות ופרוטקוליות לגמרי

הכנות45 minsזמן בישול15 mins
 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס כוסברה קצוצה דק
 200 גרם עוף טחון
 שמן זית לטיגון
1

כ- 16 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק ביד את הכרישה
מוסיפה כוסברה, בצל ירוק קצוץ דק ומעט מלח
כדי לקשור את הקציצה משתמשת במעט עוף טחון, זה יכול להיות פרגית או חזר עוף
חשוב מאוד שהמסה תהיה קרה לחלוטין כי החלבון של העוף ניקרש מהר מאוד במגע עם חום, יצא כבר שלא היתי מספיק סבלנית וקיבלתי קציצות מתפרקות במרקם גרגירי
אז קירור טוב של המסה ולישה פנימה של העוף
לגבי כמות העוף, אפשר גם להכניס חצי קילו עוף ואז אלו קציצות עוף וכרישה שזה אחלה אבל לא קציצות כרישה, כאן העוף הוא רק לקשירה

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות כדי שהפנים יתבשל לגמרי
מגישה עם רבע לימון

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
להיזהר עם הכנסת העוף, רק שהמסה ממש קרה
לטגן לאט ובסבלנות

Ingredients

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס כוסברה קצוצה דק
 200 גרם עוף טחון
 שמן זית לטיגון

Directions

1

כ- 16 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק ביד את הכרישה
מוסיפה כוסברה, בצל ירוק קצוץ דק ומעט מלח
כדי לקשור את הקציצה משתמשת במעט עוף טחון, זה יכול להיות פרגית או חזר עוף
חשוב מאוד שהמסה תהיה קרה לחלוטין כי החלבון של העוף ניקרש מהר מאוד במגע עם חום, יצא כבר שלא היתי מספיק סבלנית וקיבלתי קציצות מתפרקות במרקם גרגירי
אז קירור טוב של המסה ולישה פנימה של העוף
לגבי כמות העוף, אפשר גם להכניס חצי קילו עוף ואז אלו קציצות עוף וכרישה שזה אחלה אבל לא קציצות כרישה, כאן העוף הוא רק לקשירה

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות כדי שהפנים יתבשל לגמרי
מגישה עם רבע לימון

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
להיזהר עם הכנסת העוף, רק שהמסה ממש קרה
לטגן לאט ובסבלנות

קציצות פרסה ועוף