קציצות עוף וגזר

6/07/2020

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים , השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

Prep Time20 minsCook Time30 mins

 1 קילו עוף (פרגית) או הודו (שוארמה), טחון
 4 גזרים גדולים מגוררים דק
 2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק
 מלח ים
 שומן לטיגון: אווז קוקוס זית
 גיוון: חופן פטרוזיליהכוסברה קצוצה דק

1

קוצצת דק את הבצל הסגול ומטגנת עד לשקיפות, מעבירה לקערה גדולה
מוסיפה את הגזר המגורר על החורים הדקים של הפומפיה וכפית מלח

2

מוסיפה את העוף הטחון
העוף יכול להיות פרגיות או חזה או תערובת של שניהם או הודו טחון (שווארמה)
התערובת יוצאת רכה, אורירית ולחה, אם קצת יבשה אפשר להוסיף כף סודה או מים
לפעמים מגוונת עם חופן פטרוזיליה או כוסברה

טיגון או אפיה
3

טיגון: הטיגון נותן עוד קרמול מתיקות וצבע
שיכבה דקה של שומן על אש בינונית.
מגלגלת מראש קציצות לא גדולות בערך מכף של התערובת, בידים רטובות או משומנות
מניחה את הקציצות במחבת שהשמן חם, משתדלת לא לצופף אותן, שהתחתית שחומה הופכת מורידה את האש ומניחה מיכסה לעוד כמה דקות

4

אפיה: תבנית, נייר אפיה, שמן זית
מניחה את הקציצות בתבנית ואופה במרכז התנור עשרים דקות עד שהקציצות מלבינות ומפרישות נוזלים
מוציאה את התבנית ונפטרת מהנוזלים, מדליקה את הגריל על מקסימום מחזירה לתנור הפעם לשליש העליון, אחרי כמה דקות בודקת שקיבל צבע, מוציאה והופכת עוד שתים שלוש דקות
הקציצות נשמרות במקרר יומים שלושה ונחטפות כמו עוגיות

Ingredients

 1 קילו עוף (פרגית) או הודו (שוארמה), טחון
 4 גזרים גדולים מגוררים דק
 2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק
 מלח ים
 שומן לטיגון: אווז קוקוס זית
 גיוון: חופן פטרוזיליהכוסברה קצוצה דק

Directions

1

קוצצת דק את הבצל הסגול ומטגנת עד לשקיפות, מעבירה לקערה גדולה
מוסיפה את הגזר המגורר על החורים הדקים של הפומפיה וכפית מלח

2

מוסיפה את העוף הטחון
העוף יכול להיות פרגיות או חזה או תערובת של שניהם או הודו טחון (שווארמה)
התערובת יוצאת רכה, אורירית ולחה, אם קצת יבשה אפשר להוסיף כף סודה או מים
לפעמים מגוונת עם חופן פטרוזיליה או כוסברה

טיגון או אפיה
3

טיגון: הטיגון נותן עוד קרמול מתיקות וצבע
שיכבה דקה של שומן על אש בינונית.
מגלגלת מראש קציצות לא גדולות בערך מכף של התערובת, בידים רטובות או משומנות
מניחה את הקציצות במחבת שהשמן חם, משתדלת לא לצופף אותן, שהתחתית שחומה הופכת מורידה את האש ומניחה מיכסה לעוד כמה דקות

4

אפיה: תבנית, נייר אפיה, שמן זית
מניחה את הקציצות בתבנית ואופה במרכז התנור עשרים דקות עד שהקציצות מלבינות ומפרישות נוזלים
מוציאה את התבנית ונפטרת מהנוזלים, מדליקה את הגריל על מקסימום מחזירה לתנור הפעם לשליש העליון, אחרי כמה דקות בודקת שקיבל צבע, מוציאה והופכת עוד שתים שלוש דקות
הקציצות נשמרות במקרר יומים שלושה ונחטפות כמו עוגיות

קציצות עוף וגזר
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים