קציצות עוף וגזר

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים , השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

הכנות20 minsזמן בישול30 mins
 1 קילו עוף (פרגית) או שוק הודו מפורק, טחון
 4 גזרים גדולים מגוררים דק
 2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק
 מלח ים
 שומן לטיגון: אווז \ קוקוס \ זית
 גיוון: חופן פטרוזיליה\כוסברה קצוצה דק
1

קוצצת דק את הבצל הסגול ומטגנת עד לשקיפות, מעבירה לכערה גדולה, מוסיפה את הגזר המגורר על החורים הדקים של הפומפיה ואת העוף הטחון וכפית מלח
העוף יכול להיות פרגיות או חזה או תערובת של שניהם, או שוק הודו מפורק טחון, לשה טוב את התערובת שתים שלוש דקות כדי לעזור לחלבון לקשור את המסב, התערובת יוצאת רכה, אורירית ולחה, אם קצת יבשה אפשר להוסיף כף סודה או מים
לפעמים מגוונת עם חופן פטרוזיליה או כוסברה

טיגון או אפיה
2

שתי השיטות מצוינות, הטיגון נותן עוד כירמול מתיקות וצבע
טיגון: שיכבה דקה של שומן על אש בינונית זו הדרך שלי. מגלגלת מראש קציצות לא גדולות בערך מכף של התערובת, בידים רטובות, או משומנות, מניחה את הקציצות במחבת שהשמן חם, משתדלת לא לצופף אותן, שהתחתית שחומה הופכת מורידה את האש ומניחה מיכסה לעוד כמה דקות
אפיה: תבנית, נייר אפיה, שמן זית
מניחה את הקציצות בתבנית ואופה במרכז התנור עשרים דקות עד שהקציצות מלבינות ומפרישות נוזלים
מוציאה את התבנית ונפטרת מהנוזלים, מדליקה את הגריל על מקסימום מחזירה לתנור הפעם לשליש העליון, אחרי כמה דקות בודקת שקיבל צבע, מוציאה והופכת עוד שתים שלוש דקות
הקציצות נשמרות במקרר יומים שלושה ונחטפות כמו עוגיות

Ingredients

 1 קילו עוף (פרגית) או שוק הודו מפורק, טחון
 4 גזרים גדולים מגוררים דק
 2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק
 מלח ים
 שומן לטיגון: אווז \ קוקוס \ זית
 גיוון: חופן פטרוזיליה\כוסברה קצוצה דק

Directions

1

קוצצת דק את הבצל הסגול ומטגנת עד לשקיפות, מעבירה לכערה גדולה, מוסיפה את הגזר המגורר על החורים הדקים של הפומפיה ואת העוף הטחון וכפית מלח
העוף יכול להיות פרגיות או חזה או תערובת של שניהם, או שוק הודו מפורק טחון, לשה טוב את התערובת שתים שלוש דקות כדי לעזור לחלבון לקשור את המסב, התערובת יוצאת רכה, אורירית ולחה, אם קצת יבשה אפשר להוסיף כף סודה או מים
לפעמים מגוונת עם חופן פטרוזיליה או כוסברה

טיגון או אפיה
2

שתי השיטות מצוינות, הטיגון נותן עוד כירמול מתיקות וצבע
טיגון: שיכבה דקה של שומן על אש בינונית זו הדרך שלי. מגלגלת מראש קציצות לא גדולות בערך מכף של התערובת, בידים רטובות, או משומנות, מניחה את הקציצות במחבת שהשמן חם, משתדלת לא לצופף אותן, שהתחתית שחומה הופכת מורידה את האש ומניחה מיכסה לעוד כמה דקות
אפיה: תבנית, נייר אפיה, שמן זית
מניחה את הקציצות בתבנית ואופה במרכז התנור עשרים דקות עד שהקציצות מלבינות ומפרישות נוזלים
מוציאה את התבנית ונפטרת מהנוזלים, מדליקה את הגריל על מקסימום מחזירה לתנור הפעם לשליש העליון, אחרי כמה דקות בודקת שקיבל צבע, מוציאה והופכת עוד שתים שלוש דקות
הקציצות נשמרות במקרר יומים שלושה ונחטפות כמו עוגיות

קציצות עוף וגזר