קציצות דג

הכנות15 minsזמן בישול15 mins
 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים
1

הקציצות האלו הן מדגים לבנים, מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגרגת את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

Ingredients

 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

Directions

1

הקציצות האלו הן מדגים לבנים, מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגרגת את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

קציצות דג