קציצות בקר ולב

6/07/2020

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

Prep Time20 minsCook Time20 mins

 חצי קילו לב בקר בתקן חי בריא טחון עם השומן
 חצי קילו בשר בקר שמן טחון
 1 בצל גדול קצוץ דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוץ דק
 עלים משלושה ענפי טימין
 שומן אווז או שמן זית לטיגון

1

לב בקר מגידול מקומי אפשר למצוא אצל קצבים שיש להם בשר מרעה גולן, וגם קצבים שמפרקים את הבשר שלהם לבד. לב קונים טרי זה לא חלק שמישנים

2

בקערה שמה בשר טחון שמן ואת בשר הלב הטחון, קוצצת דק את הבצל ומטגנת עד לשקיפות
קוצצת דק דק את הלימון הכבוש ומוסיפה לתערובת מוסיפה גם את עלי הטימין, לשה את התערובת טוב כדי לשחרר את החלבון שיקשור הכל

3

מתישבת לגלגל קציצות, לידי קערית מים, מגלגלת קציצות עגולות ושטוחות
הקציצות יחסית יציבות, עם יש צורך אפשר לתת להם חצי שעה מקרר לפני הטיגון

4

במחבת מניחה כף של שומן מהחי, שהוא נמס מוסיפה את הקציצות ברווחים יפים, אם אין גם שמן זית זה מצויין. ששחום מצד אחד הופכת ומכסה, מקטינה את האש לעוד שבע שמונה דקות

Ingredients

 חצי קילו לב בקר בתקן חי בריא טחון עם השומן
 חצי קילו בשר בקר שמן טחון
 1 בצל גדול קצוץ דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוץ דק
 עלים משלושה ענפי טימין
 שומן אווז או שמן זית לטיגון

Directions

1

לב בקר מגידול מקומי אפשר למצוא אצל קצבים שיש להם בשר מרעה גולן, וגם קצבים שמפרקים את הבשר שלהם לבד. לב קונים טרי זה לא חלק שמישנים

2

בקערה שמה בשר טחון שמן ואת בשר הלב הטחון, קוצצת דק את הבצל ומטגנת עד לשקיפות
קוצצת דק דק את הלימון הכבוש ומוסיפה לתערובת מוסיפה גם את עלי הטימין, לשה את התערובת טוב כדי לשחרר את החלבון שיקשור הכל

3

מתישבת לגלגל קציצות, לידי קערית מים, מגלגלת קציצות עגולות ושטוחות
הקציצות יחסית יציבות, עם יש צורך אפשר לתת להם חצי שעה מקרר לפני הטיגון

4

במחבת מניחה כף של שומן מהחי, שהוא נמס מוסיפה את הקציצות ברווחים יפים, אם אין גם שמן זית זה מצויין. ששחום מצד אחד הופכת ומכסה, מקטינה את האש לעוד שבע שמונה דקות

קציצות בקר ולב
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים