קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

הכנות20 minsזמן בישול1 hr
 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל
1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה, לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק, המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

להכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי, מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק, זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

הרכבה
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

Ingredients

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

Directions

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה, לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק, המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

להכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי, מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק, זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

הרכבה
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים