קניידלך פליאו – טעימים ממש

| 6/04/2022

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

חומרים ל40 כדורים קטנים
 4 ביצים אורגניות מדיום
 300 גרם חזה עוף טחון דק
 כוס וחצי קמח שקדים
 2 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה
 רבע כפית פילפל שחור
 כף פטרוזליה או שמיר קצוץ דק
 קמצוץ כורכום

הכנת הבלילה
1

כדי ליצור כדורים אורירים עם טעם עשיר של עוף
נשתמש בעוף, כמה צפוי, ובביצים מוקצפות
העוף והשקדים יוצרים מנה משביעה שהיא אולי יותר ממנה ראשונה
נתחיל בהפרדה של הביצים לשתי קערות

חומרים לקניידלך פליאו

2

את הצהובים נקציף עם העוף והתבלינים
נתחיל בהקצפה של העוף והחלמונים, נוסיף פלפל כורכום פטרוזליה קצוצה וחצי מכמות המלח
כשהעיסה הומוגנית תפוחה ורכה נניח בצד

הקצפה של חלמונים ועוף

3

את הלבנים מקציפה טוב עם שארית המלח, לקצף יציב

4

עכשיו שיש שתי תערובות רכות ואוריריות נאחד אותן
אפשר לעשות בקיפול עדין במטרה לשמור על האוויר, לא בקנאות אבל בעדינות

קיפול התערובות אחת לשניה

5

לתערובת הזו נקפל גם את קמח השקדים
זה קצת נוזלי וזה בסדר, במקרר זה יתקשה קצת. להוסיף יותר מדי קמח שקדים לא כדאי כי אז האיזון יופר ולכדורים יהיה טעם של שקדים
את התערובת לשעה לפחות למקרר

6

מעדיפה כדורים קטנים, משהו כמו כפית
את הגלגול עושה בידים רטובות
הכי נוח ישר לתוך הסיר, אפשר גם לא

7

מרתיחה מים ומוסיפה להם מלח, אפשר גם להחליף חלק מהמים במרק עוף, זה בטוח יוסיף טעם, בכל מיקרה המים צרכים להיות מומלחים היטב
את הכדורים לתוך המים, רתיחה עדינה כדי שלא יתפרקו
עשרים דקות עד חצי שעה כדי שהטעמים יחדרו פנימה והכדור יהיה יציב
כדאי לחצות כדור ולבדוק שהוא מבושל לגמרי ואז אפשר לסנן ולשמור עד להגשה. לא כדאי להשאיר אותם במים

הגשה
8

את הכדורים המוכנים אפשר לשמור בקופסה במקרר
להגשה אפשר לחמם אותם ישירות במרק או בסלסלת אידוי מעל המרק החם
המרק שאתן אוהבות, אצלינו זה מרק גרון הודו, מסונן, אם אוהבים גם ירקות מהמרק, או חתיכות עוף
כמה כדורים מחוממים וזהו. משביע. לא כמו פחמימה יותר כמו ארוחה שלימה
טוב, תכלס יש הרבה שומנים וחלבונים. חג שמח

Ingredients

חומרים ל40 כדורים קטנים
 4 ביצים אורגניות מדיום
 300 גרם חזה עוף טחון דק
 כוס וחצי קמח שקדים
 2 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה
 רבע כפית פילפל שחור
 כף פטרוזליה או שמיר קצוץ דק
 קמצוץ כורכום

Directions

הכנת הבלילה
1

כדי ליצור כדורים אורירים עם טעם עשיר של עוף
נשתמש בעוף, כמה צפוי, ובביצים מוקצפות
העוף והשקדים יוצרים מנה משביעה שהיא אולי יותר ממנה ראשונה
נתחיל בהפרדה של הביצים לשתי קערות

חומרים לקניידלך פליאו

2

את הצהובים נקציף עם העוף והתבלינים
נתחיל בהקצפה של העוף והחלמונים, נוסיף פלפל כורכום פטרוזליה קצוצה וחצי מכמות המלח
כשהעיסה הומוגנית תפוחה ורכה נניח בצד

הקצפה של חלמונים ועוף

3

את הלבנים מקציפה טוב עם שארית המלח, לקצף יציב

4

עכשיו שיש שתי תערובות רכות ואוריריות נאחד אותן
אפשר לעשות בקיפול עדין במטרה לשמור על האוויר, לא בקנאות אבל בעדינות

קיפול התערובות אחת לשניה

5

לתערובת הזו נקפל גם את קמח השקדים
זה קצת נוזלי וזה בסדר, במקרר זה יתקשה קצת. להוסיף יותר מדי קמח שקדים לא כדאי כי אז האיזון יופר ולכדורים יהיה טעם של שקדים
את התערובת לשעה לפחות למקרר

6

מעדיפה כדורים קטנים, משהו כמו כפית
את הגלגול עושה בידים רטובות
הכי נוח ישר לתוך הסיר, אפשר גם לא

7

מרתיחה מים ומוסיפה להם מלח, אפשר גם להחליף חלק מהמים במרק עוף, זה בטוח יוסיף טעם, בכל מיקרה המים צרכים להיות מומלחים היטב
את הכדורים לתוך המים, רתיחה עדינה כדי שלא יתפרקו
עשרים דקות עד חצי שעה כדי שהטעמים יחדרו פנימה והכדור יהיה יציב
כדאי לחצות כדור ולבדוק שהוא מבושל לגמרי ואז אפשר לסנן ולשמור עד להגשה. לא כדאי להשאיר אותם במים

הגשה
8

את הכדורים המוכנים אפשר לשמור בקופסה במקרר
להגשה אפשר לחמם אותם ישירות במרק או בסלסלת אידוי מעל המרק החם
המרק שאתן אוהבות, אצלינו זה מרק גרון הודו, מסונן, אם אוהבים גם ירקות מהמרק, או חתיכות עוף
כמה כדורים מחוממים וזהו. משביע. לא כמו פחמימה יותר כמו ארוחה שלימה
טוב, תכלס יש הרבה שומנים וחלבונים. חג שמח

קניידלך פליאו – טעימים ממש
קנידלך פליאו ומרק גרון הודו