קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבש וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

הכנות45 minsזמן בישול30 mins

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנישאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו, כל אלו סיבות טובות להכין את המנה המנחמת הזו
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

2

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

חומרים

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

אופן ההכנה

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנישאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו, כל אלו סיבות טובות להכין את המנה המנחמת הזו
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

2

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

קוטג’ פאי או פאי רועים