קוביות בטן חזיר וירקות על גריד

מאוד רוצה להכין ביקון בבית, אבל עד שזה יקרה, מדי פעם קונה רצועות של בטן חזיר שניראים כמו הבטחה לביקון, כאן הן אפויות בתנור קריספיות וטעימות מאוד. מתכון קצת הזוי. גם ארוחת ערב וגם חטיף

2 מנות

Prep Time15 minsCook Time2 hrs 30 mins

חומרים
 800 גרם בטן חזיר ברצועה של כשלושה סנטימטר
 חצי ליטר ציר בקר
 בטטה, דלעת, קישוא, ברוקולי כרובית
 או גרסה קטוגנית כרוב ירוק וסגול
 כפית מרווה יבשה
 כפית מלח גס

1

הרעיון הוא להניח קוביות של בטן חזיר וירקות בשתי וערב בתוך תבנית מרופדת
בוחרת את הירקות שבא לי, כל השורשים יבואו טוב, וגם כרוב כרובית ברוקולי, פשוט מה שבא לכן
אם אתן במיגבלת פחממות תשתמשו בכרוב הוא גם סופג שומן נהדר וגם דל מאוד בפחממות
חותכת את בטן החזיר לקוביות שוות צלעות
מנסה ליצור מהירקות חתיכות בגודל דומה

2

מרפדת תבנית ומניחה קוביה של בשר לידה קובית ירק ושוב בשר עד סוף השורה
בשורה הבאה הופכת קודם ירק ואחר כך בשר, יוצר שתי וערב של בשר וירקות

קוביות בטן חזיר

3

ממליחה ומפזרת מעל מרווה טחונה, אפשר גם תבלין יבש אחר אהוב
שופכת מעל חצי ליטר ציר בקר ביתי
מכסה בעוד ניר אפיה ומעל בנייר אלומניום
מכניסה לתנור על 150 מעלות לשעתים לפחות

4

אחרי שעתים מסירה את נייר האפיה ומשחימה בשליש העליון של התנור
הבשר כבר רך ומה שצריך זה את הקריספיות
הבטן של החזיר מאוד שומנית ככה שיש הרבה שומן בתבנית
אפשר גם להפוך וקבל קריספיות משני הצדדים

Ingredients

חומרים
 800 גרם בטן חזיר ברצועה של כשלושה סנטימטר
 חצי ליטר ציר בקר
 בטטה, דלעת, קישוא, ברוקולי כרובית
 או גרסה קטוגנית כרוב ירוק וסגול
 כפית מרווה יבשה
 כפית מלח גס

Directions

1

הרעיון הוא להניח קוביות של בטן חזיר וירקות בשתי וערב בתוך תבנית מרופדת
בוחרת את הירקות שבא לי, כל השורשים יבואו טוב, וגם כרוב כרובית ברוקולי, פשוט מה שבא לכן
אם אתן במיגבלת פחממות תשתמשו בכרוב הוא גם סופג שומן נהדר וגם דל מאוד בפחממות
חותכת את בטן החזיר לקוביות שוות צלעות
מנסה ליצור מהירקות חתיכות בגודל דומה

2

מרפדת תבנית ומניחה קוביה של בשר לידה קובית ירק ושוב בשר עד סוף השורה
בשורה הבאה הופכת קודם ירק ואחר כך בשר, יוצר שתי וערב של בשר וירקות

קוביות בטן חזיר

3

ממליחה ומפזרת מעל מרווה טחונה, אפשר גם תבלין יבש אחר אהוב
שופכת מעל חצי ליטר ציר בקר ביתי
מכסה בעוד ניר אפיה ומעל בנייר אלומניום
מכניסה לתנור על 150 מעלות לשעתים לפחות

4

אחרי שעתים מסירה את נייר האפיה ומשחימה בשליש העליון של התנור
הבשר כבר רך ומה שצריך זה את הקריספיות
הבטן של החזיר מאוד שומנית ככה שיש הרבה שומן בתבנית
אפשר גם להפוך וקבל קריספיות משני הצדדים

קוביות בטן חזיר וירקות על גריד