קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

הכנות15 minsזמן בישול10 mins

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. אני שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין. אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים, מעבירה לקערה, מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד, יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה
להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

חומרים

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. אני שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין. אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים, מעבירה לקערה, מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד, יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה
להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

קבב טלה ירוק