קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד
בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
חומרים
אופן ההכנה
בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה