קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 מל חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי
ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

חומרים

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 מל חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי

אופן ההכנה

ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום