ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

הכנות30 minsזמן בישול1 hr
 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים
1

עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

Ingredients

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

Directions

1

עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

ציר ראשי שרימפס