הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים
עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים
חומרים
אופן ההכנה
עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים