ציר עצמות בקר ג'לטיני

| 28/01/2021

הציר הזה מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. נותן טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג'לטין. הוא סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מדי פעם מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

הציר הזה מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. נותן טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג'לטין. הוא סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מדי פעם מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

 12 עצמות סוכר או עצמות ברך מנוסרות
 3 עצמות רגל
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 צרור טימין
 3 עלי דפנה
 2 כפות מלח אטלנטי ורוד
 2 בצלים
 4 גבעולי סלרי
 8 שקיות זיפר בגודל בינוני

1

ציר עצמות עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין וגם הרבה ויטמינים
מעולה לטיפול במעי דליף וכאבי מפרקים
הכמות כאן נותנת בסוף התהליך 8 שקיות של חצי ליטר
משתמשת בסיר של 10 ליטר

2

עצמות רגל - החלק העליון של עצמות הרגליים. הן רחבות, שטוחות ואטומות ופני השטח שלהן סחוסיים ורכים יחסית, הסחוס עשיר ברקמות חיבור וגידים ומלא ג'לטין שמעניק לתבשילים מרקם סמיך מאוד, זו גם העצם שמשמשת להכנת רגל כרושה

3

עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר - מפרקי הרגל. עצמות הסוכר שטוחות וסגורות, המרקם שלהן יותר מתפרק והן תורמת מינרלים ושומן לציר, הטעם עמוק מעט מתוק
את עצמות הברך מושכת בשמן זית ומכניסה לאפיה קצרה של עשרים דקות במהלכם העצם מושחמת מה שתורם לטעם

בישול הציר
4

את הבישול עושה בסיר 10 ליטר, הכי גדול שלי
היחס הוא שליש עד חצי עצמות השאר מים, ככה שאפשר לפצל סירים ביחס דומה
מכניסה את העצמות משני הסוגים לסיר ממלאת מים מינרלים
מוסיפה חומץ תפוחים ומניחה לחצי שעה שהחומץ ירכך את העצמות
בתמונה כמות משולשת

צירי בקר ג'לטינים בהכנה

5

מוסיפה עשבי תיבול ומביאה לרתיחה עדינה מאוד
את הבצל והסלרי אפשר להוסיף רק בשעתיים האחרונות זה יתרום לטעם של הציר
מניחה על אש קטנה מאוד, רק בעבוע עדין ממש
זמן הבישול הוא לפחות 12 שעות במהלכם בודקת, מוסיפה מים עם צריך
אפשר להמשיך גם ל18 שעות, עד שהטעם טוב ועמוק
מתחילה בבוקר שמתעוררת ומכבה את הסיר לפני השינה
בלילה הציר מתקרר
בבוקר מסננת מהעצמות

ציר עצמות בקר ג'לטיני מסונן

אריזה
6

מצאתי ששקיות זיפר שיש בכל סופר הופכות את הענין ליותר נגיש וקל לאיחסון, משתמשת בגודל 20 על 19
כדי להעביר נוזל לשקית משתמשת בצינצנת רחבה ובה מעמידה את השקית פתוחה. מעבירה חצי ליטר נוזל מקורר פנימה וסוגרת היטב את השקית. לשקיות יש פס סגירה כפול
מעבירה את השקיות למקפיא אחת על השניה
\
דרך נוספת היא חלוקה למנות בתבנית שקעים של מאפיין, אחרי שקופא מוציאה מהתבנית את המנות ומעבירה לשקית איחסון במקפיא, מאוד נוח להוציא שתי יחידות לסיר קטן ולחמם על הבוקר
\
אפשר לאחסן גם בצינצנות זכוכית ולהקפיא, כדאי למלא רק שני שליש שהצינצנת לא תתפוצץ בהקפאה

מתכון ל ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני

Ingredients

 12 עצמות סוכר או עצמות ברך מנוסרות
 3 עצמות רגל
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 צרור טימין
 3 עלי דפנה
 2 כפות מלח אטלנטי ורוד
 2 בצלים
 4 גבעולי סלרי
 8 שקיות זיפר בגודל בינוני

Directions

1

ציר עצמות עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין וגם הרבה ויטמינים
מעולה לטיפול במעי דליף וכאבי מפרקים
הכמות כאן נותנת בסוף התהליך 8 שקיות של חצי ליטר
משתמשת בסיר של 10 ליטר

2

עצמות רגל - החלק העליון של עצמות הרגליים. הן רחבות, שטוחות ואטומות ופני השטח שלהן סחוסיים ורכים יחסית, הסחוס עשיר ברקמות חיבור וגידים ומלא ג'לטין שמעניק לתבשילים מרקם סמיך מאוד, זו גם העצם שמשמשת להכנת רגל כרושה

3

עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר - מפרקי הרגל. עצמות הסוכר שטוחות וסגורות, המרקם שלהן יותר מתפרק והן תורמת מינרלים ושומן לציר, הטעם עמוק מעט מתוק
את עצמות הברך מושכת בשמן זית ומכניסה לאפיה קצרה של עשרים דקות במהלכם העצם מושחמת מה שתורם לטעם

בישול הציר
4

את הבישול עושה בסיר 10 ליטר, הכי גדול שלי
היחס הוא שליש עד חצי עצמות השאר מים, ככה שאפשר לפצל סירים ביחס דומה
מכניסה את העצמות משני הסוגים לסיר ממלאת מים מינרלים
מוסיפה חומץ תפוחים ומניחה לחצי שעה שהחומץ ירכך את העצמות
בתמונה כמות משולשת

צירי בקר ג'לטינים בהכנה

5

מוסיפה עשבי תיבול ומביאה לרתיחה עדינה מאוד
את הבצל והסלרי אפשר להוסיף רק בשעתיים האחרונות זה יתרום לטעם של הציר
מניחה על אש קטנה מאוד, רק בעבוע עדין ממש
זמן הבישול הוא לפחות 12 שעות במהלכם בודקת, מוסיפה מים עם צריך
אפשר להמשיך גם ל18 שעות, עד שהטעם טוב ועמוק
מתחילה בבוקר שמתעוררת ומכבה את הסיר לפני השינה
בלילה הציר מתקרר
בבוקר מסננת מהעצמות

ציר עצמות בקר ג'לטיני מסונן

אריזה
6

מצאתי ששקיות זיפר שיש בכל סופר הופכות את הענין ליותר נגיש וקל לאיחסון, משתמשת בגודל 20 על 19
כדי להעביר נוזל לשקית משתמשת בצינצנת רחבה ובה מעמידה את השקית פתוחה. מעבירה חצי ליטר נוזל מקורר פנימה וסוגרת היטב את השקית. לשקיות יש פס סגירה כפול
מעבירה את השקיות למקפיא אחת על השניה
\
דרך נוספת היא חלוקה למנות בתבנית שקעים של מאפיין, אחרי שקופא מוציאה מהתבנית את המנות ומעבירה לשקית איחסון במקפיא, מאוד נוח להוציא שתי יחידות לסיר קטן ולחמם על הבוקר
\
אפשר לאחסן גם בצינצנות זכוכית ולהקפיא, כדאי למלא רק שני שליש שהצינצנת לא תתפוצץ בהקפאה

ציר עצמות בקר ג'לטיני
ציר עצמות בקר ג'לטיני