ציר עצמות בקר ג’לטיני

הציר הזה מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. נותן טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג'לטין. הוא סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מדי פעם מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

הכנות30 minsזמן בישול8 hrs

 2 עצמות סוכר או עצמות ברך מנוסרות
 3 עצמות רגל
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 2 בצלים
 4 גבעולי סלרי
 צרור טימין
 3 עלי דפנה
 2 כפות מלח אטלנטי ורוד
 שקיות זיפר בגודל בינוני

1

עצמות רגל - החלק העליון של עצמות הרגליים. הן רחבות, שטוחות ואטומות ופני השטח שלהן סחוסיים ורכים יחסית, הסחוס עשיר ברקמות חיבור וגידים ומלא ג'לטין, שמעניק לתבשילים מרקם סמיך מאוד, זו העצם שמשמשת להכנת רגל כרושה.

2

עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר - מפרקי הרגל. עצמות הסוכר שטוחות וסגורות, המרקם שלהן יותר מתפרק והן תורמת מינרלים רבים לציר, הטעם עמוק מעט מתוק
את עצמות הברך מושכת בשמן זית ומכניסה לאפיה קצרה של עשרים דקות במהלכם העצם מקבלת קצת צבע.

בישול
3

את הבישול עושה בסיר הכי גדול שלי, המידה היא עצמות כחצי מגובהה הסיר
מכניסה את העצמות לסיר ממלאת מים מינרלים, מוסיפה גם בצל סלרי ועשבי תיבול ומביאה לרתיחה עדינה מאוד. מניחה על אש קטנה לשמונה שעות מדי פעם בודקת , מוסיפה מים עם צריך. הטעם הוא טוב ועמוק
בחלוף הזמן מקררת מוציאה את העצמות ומסננת

אריזה
4

מצאתי ששקיות זיפר שיש בכל סופר הופכות את הענין להרבה יותר נגיש וקל לאיחסון, משתמשת בגודל 20 על 19
כדי להעביר נוזל לשקית משתמשת בצינצנת רחבה ובה מעמידה את השקית פתוחה. מעבירה חצי ליטר נוזל פנימה וסוגרת היטב את השקית. לשקיות יש פס סגירה כפול
מעבירה את השקיות למקפיא אחת על השניה. אוצר

Ingredients

 2 עצמות סוכר או עצמות ברך מנוסרות
 3 עצמות רגל
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 2 בצלים
 4 גבעולי סלרי
 צרור טימין
 3 עלי דפנה
 2 כפות מלח אטלנטי ורוד
 שקיות זיפר בגודל בינוני

Directions

1

עצמות רגל - החלק העליון של עצמות הרגליים. הן רחבות, שטוחות ואטומות ופני השטח שלהן סחוסיים ורכים יחסית, הסחוס עשיר ברקמות חיבור וגידים ומלא ג'לטין, שמעניק לתבשילים מרקם סמיך מאוד, זו העצם שמשמשת להכנת רגל כרושה.

2

עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר - מפרקי הרגל. עצמות הסוכר שטוחות וסגורות, המרקם שלהן יותר מתפרק והן תורמת מינרלים רבים לציר, הטעם עמוק מעט מתוק
את עצמות הברך מושכת בשמן זית ומכניסה לאפיה קצרה של עשרים דקות במהלכם העצם מקבלת קצת צבע.

בישול
3

את הבישול עושה בסיר הכי גדול שלי, המידה היא עצמות כחצי מגובהה הסיר
מכניסה את העצמות לסיר ממלאת מים מינרלים, מוסיפה גם בצל סלרי ועשבי תיבול ומביאה לרתיחה עדינה מאוד. מניחה על אש קטנה לשמונה שעות מדי פעם בודקת , מוסיפה מים עם צריך. הטעם הוא טוב ועמוק
בחלוף הזמן מקררת מוציאה את העצמות ומסננת

אריזה
4

מצאתי ששקיות זיפר שיש בכל סופר הופכות את הענין להרבה יותר נגיש וקל לאיחסון, משתמשת בגודל 20 על 19
כדי להעביר נוזל לשקית משתמשת בצינצנת רחבה ובה מעמידה את השקית פתוחה. מעבירה חצי ליטר נוזל פנימה וסוגרת היטב את השקית. לשקיות יש פס סגירה כפול
מעבירה את השקיות למקפיא אחת על השניה. אוצר

ציר עצמות בקר ג’לטיני