פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

הכנות20 minsזמן בישול30 mins

 100 גרם עיסת קקאו
 50 גרם חמאת קקאו
 כף עד שתים מיפל אורגני טהור
 קורט מלח הימליה דק
תוספות
 קוקוס טחון גס קלוי
 אגוזי לוז קלויים ללא קליפה
 קקאו ניבס אורגנים

1

קוצת דק את עיסת הקקאו ואת חמאת הקקאו
מעבירה לקערת מתכת קטנה
מרתיחה מים. בוחרת קערת מתכת גדולה שתכיל בנוחות את הקערה הקטנה, מניחה מגבת מגולגלת בתחתית הקערה הגדולה, שתיצור בסיס שעליו אפשר להניח את הקערה הגדולה, כשהמים קרובים לרתיחה מוזגת בזהירות על המגבת בקערה הגדולה. ניזהרת מאוד לא לשפוך לקערה הקטנה, טיפת מים שנוגעת בעיסה מחריבה אותה
בעזרת מרית מערבבת את החומרים בקערה הקטנה עד שנמס, מדי פעם מוציאה מהחום כדי לוודא שהחום לא גבוהה מדי
התהליך צריך להיות עדין מאוד והשימוש בחום צריך להיות מתון רק כדי להמיס את העיסה
מוציאה את קערת השוקולד מהמים החמים ומוסיפה את המיפל והמלח, כמות המייפל תלויה בכמה מתוק אוהבות מערבבת במהירות ומחזירה לחום של הקערה הגדולה, עד שהתערובת מבריקה ונוזלית
עם בעקבות החשיפה למים שבמיפל נוצרת גרגיריות ממשיכה לערבב על המים החמים במהירות לחזק את האמולסיה מכינה תבנית סיליקון נקיה ויבשה, מוזגת בזהירות שני שליש מגובהה הפרלין, מעבירה למקרר לחמש דקות או עד שפני השטח מתיצבים מעט אבל עדין דביקים ולא קשים. מוסיפה את התוספות
מחזירה למקרר לכחצי שעה או עד שהפרלין קשה, מחלצת המתבנית לקופסה אטומה לאוויר ושומרת במקרר

חומרים

 100 גרם עיסת קקאו
 50 גרם חמאת קקאו
 כף עד שתים מיפל אורגני טהור
 קורט מלח הימליה דק
תוספות
 קוקוס טחון גס קלוי
 אגוזי לוז קלויים ללא קליפה
 קקאו ניבס אורגנים

אופן ההכנה

1

קוצת דק את עיסת הקקאו ואת חמאת הקקאו
מעבירה לקערת מתכת קטנה
מרתיחה מים. בוחרת קערת מתכת גדולה שתכיל בנוחות את הקערה הקטנה, מניחה מגבת מגולגלת בתחתית הקערה הגדולה, שתיצור בסיס שעליו אפשר להניח את הקערה הגדולה, כשהמים קרובים לרתיחה מוזגת בזהירות על המגבת בקערה הגדולה. ניזהרת מאוד לא לשפוך לקערה הקטנה, טיפת מים שנוגעת בעיסה מחריבה אותה
בעזרת מרית מערבבת את החומרים בקערה הקטנה עד שנמס, מדי פעם מוציאה מהחום כדי לוודא שהחום לא גבוהה מדי
התהליך צריך להיות עדין מאוד והשימוש בחום צריך להיות מתון רק כדי להמיס את העיסה
מוציאה את קערת השוקולד מהמים החמים ומוסיפה את המיפל והמלח, כמות המייפל תלויה בכמה מתוק אוהבות מערבבת במהירות ומחזירה לחום של הקערה הגדולה, עד שהתערובת מבריקה ונוזלית
עם בעקבות החשיפה למים שבמיפל נוצרת גרגיריות ממשיכה לערבב על המים החמים במהירות לחזק את האמולסיה מכינה תבנית סיליקון נקיה ויבשה, מוזגת בזהירות שני שליש מגובהה הפרלין, מעבירה למקרר לחמש דקות או עד שפני השטח מתיצבים מעט אבל עדין דביקים ולא קשים. מוסיפה את התוספות
מחזירה למקרר לכחצי שעה או עד שהפרלין קשה, מחלצת המתבנית לקופסה אטומה לאוויר ושומרת במקרר

פרליני שוקולד רואו