Print Options:

לזניה עם נומאטו מישמש דלעת ובקר שמן

Yields1 ServingPrep Time50 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 30 mins

הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה. הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה. אז יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו

לנומטו מישמש
 2 בצל קצוץ דק
 6 שיני שום גדולות
 1 סלק בינוני
 2 גזרים שמנים
 1 שורש סלרי קטן
 6 מישמשים בשלים
 1 כפית מלח אטלנטי
 1 כף עלי זעתר מיובשים
 רבע כוס שמן זית
 2 כפות חומץ
 כוס וחצי ציר עצמות
לעלים
 1 זוקיני גדול
 1 דלורית או דלעת יפנית
לבשר
 700 גרם בשר בקר מגידול מקומי 30 אחוז שומן
 2 בצל לבן קצוץ דק
 חצי כפית מלח
תוספות אופציונליות
 זיתי קלמטה מגולענים
 רוטב פסטו בזיליקום
 פרוסות של פרמזן למי שהחזירה \ לא פרוטוקולי
נומאטו מישמש
1

בסיר שטוח או מחבת גבוהה מטגנת בשמן זית את הבצל עד לשקיפות מוסיפה את השום

2

קוצצת לקוביות קטנות את הסלק, הגזר, הסלרי
מוסיפה אותם למחבת ומערבבת
מגלענת 6 מישמשים גדולים, כאילו היו עגבניות מגי מתוקות
חותכת לקוביות ומוסיפה למחבת

3

מוסיפה שתי כוסות של ציר עצמות וכוס מים מוסיפה מלח וזעתר
מכסה ועל אש קטנה עד שהירקות רכים
בודקת מדי פעם שיש נוזלים, בערך אחרי עשרים דקות מוסיפה עוד חצי כוס מים חמים

4

מעבירה את הירקות הרכים והפרי הקסום לטחינה
מוסיפה חומץ ועוד מים חמים עם הרוטב לא מספיק נוזלי
מתקנת תיבול עם עוד חומץ ומלח

לבשר
5

קוצצת דק בצל ומשחימה במחבת כבד, אחרי שתים שלוש דקות מוסיפה את הבשר ומטגנת תוך ערבוב עד שהבשר אפור
מוסיפה שלוש כוסות מהנומאטו המוכן ומערבבת
טועמת. יתכן וכדאי לחזק בזעתר אבקת שום מלח או עוד חומץ. לשיקולכן

לעלי הדלעת
6

בוחרת זוקיני גדול ומוצק, בעזרת קולפן מגלפת פרוסות דקות וארוכות
אותו הדבר עושה עם דלורית, אפשר גם דלעת יפנית. העיקר שזו דלעת מוצקה וטעימה
מהדלעת העלים פחות מסודרים מאלו של הקישוא. זה לא באמת משנה
את עלי הדלעת מעבירה לקערה ושופכת מים רותחים כדי לרכך את העלים

הרכבה
7

בתבנית בגודל 23 על 23 מניחה נייר אפיה
מעל הניר כמה כפות של רוטב (בשר פלוס נומאטו)
בשיכבה מעל מניחה פרוסות קישוא או דלעת
ממשיכה ככה בשכבות דקות
בין לבין אפשר לשבץ מהתוספות
אני שמתי פסטו שהיה לי וזיתי קלמטה שהוסיפו מאוד

8

אופה 40 דקות בתנור שחומם ל200 מעלות
לזניה מאוד אוהבת לילה במקרר, לא קורה. זה טעים מדי. אבל אם הכנתן ואיפסנתם ללילה תקבלו תוצאה עוד יותר טובה
אכלנו בכף ונהננו מאוד
איכשהו יוצא שירקות ופירות בעונתם יש להם איזו חברות טבעית. מישמש ודלעת הן אחלה יחד