פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

Yields6 Servingsהכנות40 minsזמן בישול40 mins
לעלי הפסטה
 500 גר בטטה לבנה
לרוטב עגבניות ובשר
 500 גר בשר טחון שמן
 300 גר לב טחון או עוד בשר טחון שמן
 1 בצל גדול קצוץ קטן
 5 שני שום
 1.50 cups נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
 2 כפות שמן זית
 1 כף טימין ואורגנו יבש
לשכבת העלים הירוקים
 4 cups עלים ירוקים - תרד טורקי, עלי סלק, עלי מנגולד
 1 כף שמן זית
 1 cup נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
טופינג אופציונלי
 12 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים
1

אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות

לעלי הפסטה
2

בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת

לרוטב עגבניות ובשר
3

את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד

עלים ירוקים
4

הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית

הרכבה
5

השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר

Ingredients

לעלי הפסטה
 500 גר בטטה לבנה
לרוטב עגבניות ובשר
 500 גר בשר טחון שמן
 300 גר לב טחון או עוד בשר טחון שמן
 1 בצל גדול קצוץ קטן
 5 שני שום
 1.50 cups נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
 2 כפות שמן זית
 1 כף טימין ואורגנו יבש
לשכבת העלים הירוקים
 4 cups עלים ירוקים - תרד טורקי, עלי סלק, עלי מנגולד
 1 כף שמן זית
 1 cup נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
טופינג אופציונלי
 12 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים

Directions

1

אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות

לעלי הפסטה
2

בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת

לרוטב עגבניות ובשר
3

את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד

עלים ירוקים
4

הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית

הרכבה
5

השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר

פרויקט לזניה