לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות
אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות
בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת
את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד
הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית
השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר
חומרים
אופן ההכנה
אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות
בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת
את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד
הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית
השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר