פסטו

4/06/2020

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום כוסברה רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

Prep Time10 mins

 שני צרורות גדולים של בזיליקום טרי
 חצי כוס גרעיני דלעת מושרים
 חצי כוס אגוזי מלך מושרים
 שן שום גדולה
 כפית חומץ בלסמי
 חצי כוס שמן זית אורגני מכבישה קרה
 חצי כפית מלח הימליה ורוד
 מעט מיץ מלימון טרי

1

משתדלת לאסוף את העלים של הבזיליקום לפסטו מייד אחרי הקניה. אחרת הניסיון לשמור עליו חי ורענן מתסכל

2

מתחילה ביבוש גרעיני הדלעת ואגוזי המלך, על מחבת יבשה כדי לפתוח את הטעם

3

מכניסה למעבד מזון עם להב הברזל וטוחנת כמה דקות, תלוי בחוזק המעבד, הכוונה לתת לאגוזים ולגרעינים להפריש את השמן שלהם

4

מפרידה עלים מגבעולים, על העלים מטפטפת מיץ מלימון טרי, יעזור לשמור על הצבע הירוק.

5

את העלים והשום מוסיפה לאגוזים במעבד המזון, מוסיפה גם שמן מלח ומעט חומץ בלסמי
טוחנת בפולסים כדי לשלוט על המרקם. אפשר גרגירי מעט שנותן טעם יותר אגוזי, ואפשר להמשיך ולקבל ממרח חלק

Ingredients

 שני צרורות גדולים של בזיליקום טרי
 חצי כוס גרעיני דלעת מושרים
 חצי כוס אגוזי מלך מושרים
 שן שום גדולה
 כפית חומץ בלסמי
 חצי כוס שמן זית אורגני מכבישה קרה
 חצי כפית מלח הימליה ורוד
 מעט מיץ מלימון טרי

Directions

1

משתדלת לאסוף את העלים של הבזיליקום לפסטו מייד אחרי הקניה. אחרת הניסיון לשמור עליו חי ורענן מתסכל

2

מתחילה ביבוש גרעיני הדלעת ואגוזי המלך, על מחבת יבשה כדי לפתוח את הטעם

3

מכניסה למעבד מזון עם להב הברזל וטוחנת כמה דקות, תלוי בחוזק המעבד, הכוונה לתת לאגוזים ולגרעינים להפריש את השמן שלהם

4

מפרידה עלים מגבעולים, על העלים מטפטפת מיץ מלימון טרי, יעזור לשמור על הצבע הירוק.

5

את העלים והשום מוסיפה לאגוזים במעבד המזון, מוסיפה גם שמן מלח ומעט חומץ בלסמי
טוחנת בפולסים כדי לשלוט על המרקם. אפשר גרגירי מעט שנותן טעם יותר אגוזי, ואפשר להמשיך ולקבל ממרח חלק

פסטו
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים