פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

הכנות10 minsזמן בישול1 min

 שני צרורות גדולים של בזיליקום טרי
 חצי כוס גרעיני חמניה או דלעת מושרים
 חצי כוס אגוזי מלך מושרים
 4 שיני שום גדולות
 כפית חומץ בלסמי
 כוס שמן זית אורגני מכבישה קרה
 כפית מלח הימליה ורוד
 מיץ מלימון קטן

1

מתחילה ביבוש גרעיני החמניה ואגוזי המלך, על מחבת יבשה כדי לפתוח את הטעם
מכניסה למעבד מזון עם להב הברזל וטוחנת כמה דקות, תלוי בחוזק המעבד, הכוונה לתת לאגוזים ולגרעינים להפריש את השמן שלהם
בנתיים מפרידה עלים מגבעולים, על העלים מטפטפת מיץ מלימון טרי, זה יעזור לשמור על הצבע הירוק. את העלים ושיני השום מוסיפה לתערובת האגוזים, מוסיפה גם שמן מלח ומעט חומץ בלסמי
טוחנת בפולסים כדי לשלוט על המרקם. אפשר גרגירי מעט שנותן טעם יותר אגוזי, ואפשר להמשיך ולקבל ממרח חלק

חומרים

 שני צרורות גדולים של בזיליקום טרי
 חצי כוס גרעיני חמניה או דלעת מושרים
 חצי כוס אגוזי מלך מושרים
 4 שיני שום גדולות
 כפית חומץ בלסמי
 כוס שמן זית אורגני מכבישה קרה
 כפית מלח הימליה ורוד
 מיץ מלימון קטן

אופן ההכנה

1

מתחילה ביבוש גרעיני החמניה ואגוזי המלך, על מחבת יבשה כדי לפתוח את הטעם
מכניסה למעבד מזון עם להב הברזל וטוחנת כמה דקות, תלוי בחוזק המעבד, הכוונה לתת לאגוזים ולגרעינים להפריש את השמן שלהם
בנתיים מפרידה עלים מגבעולים, על העלים מטפטפת מיץ מלימון טרי, זה יעזור לשמור על הצבע הירוק. את העלים ושיני השום מוסיפה לתערובת האגוזים, מוסיפה גם שמן מלח ומעט חומץ בלסמי
טוחנת בפולסים כדי לשלוט על המרקם. אפשר גרגירי מעט שנותן טעם יותר אגוזי, ואפשר להמשיך ולקבל ממרח חלק

פסטו