פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ'ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

הכנות30 minsזמן בישול10 mins

 400 גרם סטייק פלמידה עבה מדג גדול
חומרים לסלט
 12 עגבניות ועגבניות שרי מכמה סוגים
 1 פלפל רומירו אדום \ שושקה
 2 מלפפון עם קליפה
 1 בצל סגול קטן
 1 גזר או סלק צהוב או שניהם
 20 עלי נענע
 10 גבעולי רשאד או ארגולה
 10 גבעולי פטרוזיליה
 12 קוביות קרח
 חצי כוס מיץ לימון
 שמן זית
 מלח ים

הסלט
1

שוטפת את הירקות, מתישבת לחתוך בניחותא, חיתוך לקוביות קטנות וקיצוץ דק של העשבים, מוסיפה מלח לימון ושמן זית ומערבבת, מוסיפה את הקרח

הדג
2

הנתח של הדג חשוב כאן, כי אני מנסה לשמור על עסיסיות, לכן ביקשתי סטייק עבה וחילקתי אותו לארבע נתחים סביב העצם הראשית
מלהיטה מחבת ברזל, משמנת את הדג וממליחה, צולה תוך הפיכה לכל אחת מהפיאות של הנתח, לוקח כמה דקות

הגשה
3

צלחת עמוקה, הרבה מהסלט והנוזלים שלו, נתח דג, כף

חומרים

 400 גרם סטייק פלמידה עבה מדג גדול
חומרים לסלט
 12 עגבניות ועגבניות שרי מכמה סוגים
 1 פלפל רומירו אדום \ שושקה
 2 מלפפון עם קליפה
 1 בצל סגול קטן
 1 גזר או סלק צהוב או שניהם
 20 עלי נענע
 10 גבעולי רשאד או ארגולה
 10 גבעולי פטרוזיליה
 12 קוביות קרח
 חצי כוס מיץ לימון
 שמן זית
 מלח ים

אופן ההכנה

הסלט
1

שוטפת את הירקות, מתישבת לחתוך בניחותא, חיתוך לקוביות קטנות וקיצוץ דק של העשבים, מוסיפה מלח לימון ושמן זית ומערבבת, מוסיפה את הקרח

הדג
2

הנתח של הדג חשוב כאן, כי אני מנסה לשמור על עסיסיות, לכן ביקשתי סטייק עבה וחילקתי אותו לארבע נתחים סביב העצם הראשית
מלהיטה מחבת ברזל, משמנת את הדג וממליחה, צולה תוך הפיכה לכל אחת מהפיאות של הנתח, לוקח כמה דקות

הגשה
3

צלחת עמוקה, הרבה מהסלט והנוזלים שלו, נתח דג, כף

פלמידה צרובה וסלט מים