פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

הכנות20 minsזמן בישול40 mins

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

חומרים

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

אופן ההכנה

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

פלמידה לבנה כבושה