פלמידה לבנה כבושה

15/12/2020

נתחים עבים של דג ים פלמידה לבנה מאוד טריה, כבושים קלות במלח ים, בגוון של תפוז וזעתר כי זו העונה. שמורים בשמן זית עדין

Prep Time20 minsCook Time40 mins

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

Ingredients

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

Directions

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

פלמידה לבנה כבושה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים