פיש אנד ציפ'ס

19/05/2020

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

Prep Time5 minsCook Time10 mins

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי

4

מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

Ingredients

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

Directions

1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי

4

מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

פיש אנד ציפ'ס
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים