פיצה פסטו

כיף פיצה! בצק עם קצת קמח שקדים בלי ביצים, פסטו לרוטב וטופינג של פרמזן שלא מתאים לכולן וזיתים שחורים

תבנית תנור רגילה. שש מנות 8.6 גרם פחמימה וסיבים במנה

Prep Time20 minsCook Time25 mins

לקראסט
 כרובית קטנה או חצי כרובית שהתישנה
 250 גרם עוף טחון
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 1 כוס פסטו פטרוזליה
 50 גרם פרוסות פרמזן דקיקות
 עלי אורגנו או זעתר מיובש
 בצל סגול פרוס דק
 10 זיתים שחורים

להכנת הקרסט
1

היתה לי חצי כרובית קצת עיפה, אז ניקיתי קצת הפרדתי לפרחים ולסיר קטן לבישול של כרבע שעה עד שקצת רך, אבל לא מתפורר.
מעבירה לקרש חיתוך גדול ובעזרת מזלג מועכת ככה שנשארים קצת גושים

2

מעבירה את פתיתי הכרובית לקערה ומוסיפה את העוף הטחון וקצת קמח שקדים ומלח, לשה טוב עד שנוצר בצק דביק
קמח שקדים אפשר להחליף במעט קמח קוקוס, זה נועד בעיקר לקלוט את המיצים שיוצאים מהעוף באפיה

3

את התערובת משטחת על נייר אפיה, מתדלת שיהיה דק ואחיד
מעבירה לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות
אופה עד שהעוף מתגבש והקרסט יציב ואפשר להפוך אותו

4

בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה
מוציאה ומעבירה לקרש
מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית
ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
5

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
הפסטו הפעם היה חבילה פטרוזיליה חתוכה גס עם קצת גבעולים, חצי כוס שמן זית סורי עז טעם, שן שום שלימה ומעט בלסמי. הכל לכוס של הנינג'ה לעירבול טוב
מורחת על התחתית
מעל מניחה פרוסות דקיקות של פרמזן, לא מתאים למי שרגישה לחלב, אפשר להחליף בפרוסות דקיקות של נקניק יבש
מפזרת גם מלא זיתים שחורים ועלים יבשים של אורגנו
מחזירה לתנור לעוד עשר דקות להשחמה טובה

Ingredients

לקראסט
 כרובית קטנה או חצי כרובית שהתישנה
 250 גרם עוף טחון
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 1 כוס פסטו פטרוזליה
 50 גרם פרוסות פרמזן דקיקות
 עלי אורגנו או זעתר מיובש
 בצל סגול פרוס דק
 10 זיתים שחורים

Directions

להכנת הקרסט
1

היתה לי חצי כרובית קצת עיפה, אז ניקיתי קצת הפרדתי לפרחים ולסיר קטן לבישול של כרבע שעה עד שקצת רך, אבל לא מתפורר.
מעבירה לקרש חיתוך גדול ובעזרת מזלג מועכת ככה שנשארים קצת גושים

2

מעבירה את פתיתי הכרובית לקערה ומוסיפה את העוף הטחון וקצת קמח שקדים ומלח, לשה טוב עד שנוצר בצק דביק
קמח שקדים אפשר להחליף במעט קמח קוקוס, זה נועד בעיקר לקלוט את המיצים שיוצאים מהעוף באפיה

3

את התערובת משטחת על נייר אפיה, מתדלת שיהיה דק ואחיד
מעבירה לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות
אופה עד שהעוף מתגבש והקרסט יציב ואפשר להפוך אותו

4

בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה
מוציאה ומעבירה לקרש
מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית
ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
5

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
הפסטו הפעם היה חבילה פטרוזיליה חתוכה גס עם קצת גבעולים, חצי כוס שמן זית סורי עז טעם, שן שום שלימה ומעט בלסמי. הכל לכוס של הנינג'ה לעירבול טוב
מורחת על התחתית
מעל מניחה פרוסות דקיקות של פרמזן, לא מתאים למי שרגישה לחלב, אפשר להחליף בפרוסות דקיקות של נקניק יבש
מפזרת גם מלא זיתים שחורים ועלים יבשים של אורגנו
מחזירה לתנור לעוד עשר דקות להשחמה טובה

פיצה פסטו

מתכונים נבחרים

קציצות עוף וגזר

קציצות עוף וגזר

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים, השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף, שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

לחמא בעג'ין

לחמא בעג'ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול חלקי פנים. ממרח כבד עוף ללא ביצים עם קישואים. כבד קצוץ של סבתא. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד