פיצה פסטו

| 17/09/2021

כיף פיצה! בצק עם קצת קמח שקדים בלי ביצים, פסטו לרוטב וטופינג של פרמזן שלא מתאים לכולן וזיתים שחורים

לקראסט
 כרובית קטנה או חצי כרובית שהתישנה
 200 גרם עוף טחון
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 1 כוס פסטו
 50 גרם פרוסות פרמזן דקיקות
 עלי אורגנו או זעתר מיובש
 בצל סגול פרוס דק
 10 זיתים שחורים

להכנת הקרסט
1

היתה לי חצי כרובית קצת עיפה, ניקיתי קצת הפרדתי לפרחים ולסיר קטן לבישול של כרבע שעה עד שקצת רך, אבל לא מתפורר.
מעבירה לקרש חיתוך גדול ובעזרת מזלג מועכת ככה שנשארים קצת גושים

2

מעבירה את פתיתי הכרובית לקערה מקררת, החלבון של העוף ניקרש מהר לכן חשוב לקרר, אחרת החלבון לא ידביק את הבצק ותהיה מסה גרגירית
מוסיפה את העוף הטחון וקצת קמח שקדים ומלח, לשה טוב עד שנוצר בצק דביק
קמח שקדים אפשר להחליף במעט קמח קוקוס

3

את התערובת משטחת על נייר אפיה, משתדלת שיהיה דק ואחיד
מעבירה לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות
אופה עד שהעוף מתגבש והקרסט יציב ואפשר להפוך אותו

4

בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה
מוציאה ומעבירה לקרש
מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית
ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
5

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
הפסטו הפעם היה חבילה פטרוזיליה חתוכה גס עם קצת גבעולים, חצי כוס שמן זית סורי עז טעם, שן שום שלימה ומעט בלסמי. הכל לכוס של הנינג'ה לעירבול טוב
מורחת על התחתית
מעל מניחה פרוסות דקיקות של פרמזן, לא מתאים למי שרגישה לחלב, אפשר להחליף בפרוסות דקיקות של נקניק יבש
מפזרת גם מלא זיתים שחורים ועלים יבשים של אורגנו
מחזירה לתנור לעוד עשר דקות להשחמה טובה

Ingredients

לקראסט
 כרובית קטנה או חצי כרובית שהתישנה
 200 גרם עוף טחון
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 1 כוס פסטו
 50 גרם פרוסות פרמזן דקיקות
 עלי אורגנו או זעתר מיובש
 בצל סגול פרוס דק
 10 זיתים שחורים

Directions

להכנת הקרסט
1

היתה לי חצי כרובית קצת עיפה, ניקיתי קצת הפרדתי לפרחים ולסיר קטן לבישול של כרבע שעה עד שקצת רך, אבל לא מתפורר.
מעבירה לקרש חיתוך גדול ובעזרת מזלג מועכת ככה שנשארים קצת גושים

2

מעבירה את פתיתי הכרובית לקערה מקררת, החלבון של העוף ניקרש מהר לכן חשוב לקרר, אחרת החלבון לא ידביק את הבצק ותהיה מסה גרגירית
מוסיפה את העוף הטחון וקצת קמח שקדים ומלח, לשה טוב עד שנוצר בצק דביק
קמח שקדים אפשר להחליף במעט קמח קוקוס

3

את התערובת משטחת על נייר אפיה, משתדלת שיהיה דק ואחיד
מעבירה לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות
אופה עד שהעוף מתגבש והקרסט יציב ואפשר להפוך אותו

4

בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה
מוציאה ומעבירה לקרש
מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית
ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
5

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
הפסטו הפעם היה חבילה פטרוזיליה חתוכה גס עם קצת גבעולים, חצי כוס שמן זית סורי עז טעם, שן שום שלימה ומעט בלסמי. הכל לכוס של הנינג'ה לעירבול טוב
מורחת על התחתית
מעל מניחה פרוסות דקיקות של פרמזן, לא מתאים למי שרגישה לחלב, אפשר להחליף בפרוסות דקיקות של נקניק יבש
מפזרת גם מלא זיתים שחורים ועלים יבשים של אורגנו
מחזירה לתנור לעוד עשר דקות להשחמה טובה

פיצה פסטו
פיצה פסטו פליאו קטן