פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

הכנות20 minsזמן בישול45 mins

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית
 כפית מלח ורוד
למילוי
 9 כוסות עלים ירוקים. מלגולד, תרד חוביזה
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 40 עלי זעתר
 2 כפיות סומק
 חצי לימון סחוט
 1 כפית מלח
להרכבה
 1 כף סומק לפיזור מעל
 3 כפות שמן זית להברשה

להכנת הבצק
1

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי
2

קוצצת דק בצלים לבנים
מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן
את החוביזה חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה
3

הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד
מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות
בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי קמח קאסבה
 כוס מים רותחים
 כף שמן זית
 כפית מלח ורוד
למילוי
 9 כוסות עלים ירוקים. מלגולד, תרד חוביזה
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 40 עלי זעתר
 2 כפיות סומק
 חצי לימון סחוט
 1 כפית מלח
להרכבה
 1 כף סומק לפיזור מעל
 3 כפות שמן זית להברשה

Directions

להכנת הבצק
1

בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם, ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש

להכנת המילוי
2

קוצצת דק בצלים לבנים
מפרידה את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצת קטן
את החוביזה חולטת במים רותחים 5 דקות, מוציאה וסוחטת
במחבת גדול מטגנת בשמן זית את הבצלים, מוסיפה את גבעולי המנגולד הקצוצים, מוסיפה את החוביזה שחלטתי וסחטתי, מוסיפה את עלי המנגולד הקצוצים. מערבבת ומשאירה על האש שתים שלוש דקות
מורידה מהאש מוסיפה מלח, עלי זעתר וסומק, סוחטת פנימה חצי לימון ומערבבת טוב
מעבירה לקערה שיתקרר קצת

הרכבה ואפיה
3

הצורה המסורתית מזכירה אוזני המן גדולים
מחלקת את הבצק ל12 חתיכות ומכסה בנילון ניצמד
מרדדת אחד אחד לקוטר של כ12 סנטימטר
מניחה במרכז כף נדיבה של מילוי וסוגרת שלוש פאות. מהדקת קצת, זה הרי לא תופח, אז אין חשש שמילוי יברח
מניחה בתבנית על נייר אפיה משומן, בעזרת מברשת מברישה את המשולשים בשמן זית, מפזרת מעל מעט סומק
אופה בתנור מחומם מראש ל220 מעלות
בתחתית התנור מניחה תבנית קטנה עם מים רותחים לעזור ללחות, אחרי 20 דקות מוציאה ומברישה שוב בנדיבות בשמן זית
אופה עוד כ20 דקות, מוציאה וממתינה כעשר דקות. המילוי רותח
אוכלת עם זיתים אבוקדו וצנוניות

פטאייר