פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו
את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג
בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה
Ingredients
Directions
את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג
בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה