פורל במעטפה

8/11/2020

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

Prep Time15 minsCook Time30 mins

 1 דג פורל במשקל של כחצי קילו
 2 כוסות של ירקות חתוכים לקוביות
 3 שיני שום
 חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
 חצי כוס שמן זית
 מלח אטלנטי
 2 נירות אפיה

1

את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג

אריזה ואפיה
2

בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה

Ingredients

 1 דג פורל במשקל של כחצי קילו
 2 כוסות של ירקות חתוכים לקוביות
 3 שיני שום
 חופן עלי בזיליקום או פטרוזיליה
 חצי כוס שמן זית
 מלח אטלנטי
 2 נירות אפיה

Directions

1

את הפורל שוטפת ומיבשת על נירות מטבח. חותכת שמונה עד עשרה חריצים לרוחב הדג משני הצדדים, החריצים מסיעים לבישול ולהחדרת הטעמים
בעלי ומכתש כותשת את עלי הבזיליקום (עם אין אפשר פטרוזיליה) חצי כפית מלח, שלוש שיני שום. עד למישחה גבישית ומוסיפה קצת שמן זית וממשיכה לכתוש, המשחה צריכה לצאת נוחה להחדרה לחריצים
בפירקס או תבנית לתנור פורסת ניר אפיה, משמנת ומניחה את הדג במרכז, מכניסה את המשחה לחריצים בשני הצדדים
את הירקות חותכת למקטעים של ביס שיהיו רכים יחד עם הדג. השתמשתי כאן בדלעת קישואים וברוקולי, כל שילוב של ירקות קשים יתאים. כשתי כוסות. לירקות מוסיפה מלח אטלנטי ושמן זית ומערבבת. מניחה מסביב לדג

אריזה ואפיה
2

בעבר היתי מכינה עם נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה, כדי שהאלומניום לא יבוא במגע עם הדג. אני מוצאת שיותר פשוט להניח מעל נייר נוסף ולקפל את השולים יחד ככה ששני הנירות יתחברו . זו לא אריזה הרמטית אבל תספיק
אופה ב200 מעלות כעשרים וחמש דקות
מוציאה ומורידה את הנייר העליון, בודקת האם הדג ניפרד בקלות מהאידרה, סימן שמוכן. אפשר להכניס להשחמה לקצת גריל או לאכול ככה

פורל במעטפה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים