לדלעת הצלויה
דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב. ממליחה, שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה
את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית
בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים
מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות
מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד
קישוטים
מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית
אפשר לשים מה שבא
אופה כ-30 דקות על 180 מעלות טורבו
Ingredients
Directions
לדלעת הצלויה
דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב. ממליחה, שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום
את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה
את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית
בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים
מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות
מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד
קישוטים
מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית
אפשר לשים מה שבא
אופה כ-30 דקות על 180 מעלות טורבו