פוקצ'ה דלעת צלויה

מגש גדול או תבנית תנור רגילה

Prep Time25 minsCook Time20 mins

לפוקצ'ה
 2 כוסות דלעת יפנית או דלעת פרובנס צלויה
 3 ביצים מדיום
 3 כוסות קמח שקדים
 כוס גרעיני דלעת כתושים
 חצי כוס שמן זית
 חופן זיתים שחורים מגולענים
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
  מרווה מיובשת
 כפית מלח
טופינג
 זיתים שחורים
 טבעות בצל סגול
 עלי בזיליקום טריים

1

בימים שאפיתי בקמח רגיל אהבתי לעשות פוקצ'ות, ליצור בצק רך על גבול הנוזלי לקשט במה שבא ולקבל מאפה אורירי שסופג נהדר כל דבר
אז הינה מאפה שעונה להגדרות האלו, האם זו פוקצ'ה? פשטידה עם טופינג? מה זה בעצם חשוב. זה טעים

2

לדלעת הצלויה
דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב ממליחה שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום

3

את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה

4

את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית
בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים

5

מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות

6

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד

7

קישוטים
מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית
אפשר לשים מה שבא

8

אופה כ-25 דקות על 180 מעלות טורבו

Ingredients

לפוקצ'ה
 2 כוסות דלעת יפנית או דלעת פרובנס צלויה
 3 ביצים מדיום
 3 כוסות קמח שקדים
 כוס גרעיני דלעת כתושים
 חצי כוס שמן זית
 חופן זיתים שחורים מגולענים
 כפית סודה לשתיה
 כף חומץ תפוחים
  מרווה מיובשת
 כפית מלח
טופינג
 זיתים שחורים
 טבעות בצל סגול
 עלי בזיליקום טריים

Directions

1

בימים שאפיתי בקמח רגיל אהבתי לעשות פוקצ'ות, ליצור בצק רך על גבול הנוזלי לקשט במה שבא ולקבל מאפה אורירי שסופג נהדר כל דבר
אז הינה מאפה שעונה להגדרות האלו, האם זו פוקצ'ה? פשטידה עם טופינג? מה זה בעצם חשוב. זה טעים

2

לדלעת הצלויה
דלעת יפנית או דלעת פרובנס דלעת לבנה או כזו שקונים בקוביה כולם יעבדו כאן
קולפת חותכת למקטעים מניחה בתבנית. מברישה בשמן זית בוזקת עשבי תיבול, השתמשתי במרווה כי היא מתאימה לדלעת גם אורגנו או זעתר יעבדו טוב ממליחה שמן זית ולתנור חם לצליה עד שרך ושחום

3

את גרעיני הדלעת טוחנת בנינג'ה, לא לקמח אלה יותר קוטשת כדי לקבל טקסטורה כיפית
בקערה גדולה מערבבת את היבשים (קמח שקדים מלח וזרעי דלעת כתושים) מלבד סודה לשתיה

4

את הדלעת מעבירה לכוס של הנינג'ה וטוחנת, מוסיפה שמן זית
בקערה טורפת שלוש ביצים ומוסיפה את הדלעת הטחונה וזיתים מגולענים קצוצים
מעבירה את תערובת הרטובים לתערובת היבשים

5

מוסיפה את הסודה לשתיה מעל הרטובים ומיד מטפטפת מעל כף של חומץ תפוחים. עוזר לטפיחה טובה, מערבבת במהירות

6

מעבירה לתבנית מרופדת בניר אפיה
משטחת את התערובת, משתדלת שיהיה אחיד

7

קישוטים
מפזרת מעל זיתים, טבעות בצל, עלי בזיליקום ושפע של שמן זית
אפשר לשים מה שבא

8

אופה כ-25 דקות על 180 מעלות טורבו

פוקצ'ה דלעת צלויה

מתכונים נבחרים

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות בקר ג'לטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר עצמות שבושל שעות

אמפנדס

אמפנדס

אימפנדס דל פחמימות. מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, בצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד