בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ'יפס כדי לספק
קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות
לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח
חומרים
אופן ההכנה
קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות
לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח