פוטיטו

בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ'יפס כדי לספק

הכנות30 minsזמן בישול40 mins
 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו
1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

2

לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

Ingredients

 בטטה כתומה
 בטטה סגולה
 בטטה לבנה
 שמן זית
 אבקת שום, מלח ים, אורגנו

Directions

1

קולפת את הבטטות וחותכת אותן לפרוסות לאורך, את הפרוסות חותכת למקלות אורך, הרעיון הוא ללכת עם כיוון הסיבים. עושה ככה עם שלושת הצבעים
מכינה כערה עמוקה ושמה בה חצי כוס שמן זית, כפית שום כתוש, כפית מלח ים וכפית אורגנו או רוזמרין
מקפיצה קצת שכל הבטטות יהיו מצופות

2

לוקחת שקית נילון ומכניסה את הבטטות לשקית עדיף בשיכבה אחת, מאפסנת במקפיא לכמה שעות
השלב הזה מוסיף קריספיות אבל הוא לא חובה
מוציאה ומסדרת על הרשת של התנור, ככה שהבטטות יקבלו אוויר מכל הכיונים
אופה על טורבו 30 עד 40 דקות עד שמקבל צבע יפה
מוציאה ומניחה לכמה דקות להתיצב אפשר עוד מלח

פוטיטו