עלי מלפוף מותססים ממולאים בבשר

| 3/04/2022

מלפוף הוא כרוב ערבי עדין ושטוח. המתכון מבוסס על מתכון רומני לכרוב ממולא Sarmale הטעם החמוץ מגיע מהתסיסה של הכרוב ויש לו חותמת טעם יחודית. טעם חמוץ עמוק ומאוזן. מנה עם מעט פחמימות

מרכיבים לכרוב המותסס
 כרוב מלפופ מופרד לעלים
 מלח אטלנטי או מלח ים
מרכיבים לממולאים
 300 גרם בשר טלה טחון
 בצל בינוני קצוץ דק דק
 10 גבעולי פטרוזליה קצוצים דק
 חצי כפית כמון טחון ומעט מלח
להרכבת הסיר
 חצי כוס ממי הכבישה
 חצי כוס שמן זית

התססת העלים
1

תחילת המתכון שבועים קודם
מפרידים את העלים של הכרוב על ידי חליטה קצרה במים רותחים
מניחה צינצנת של שני ליטר על משקל ומאפסת
מכניסה לצינצנת עלים מקופלים או מגולגלים של הכרוב, ממלא עד כשני שליש מהצינצנת

2

מוסיפה מים מטוהרים ומסתכלת על המשקל
מוסיפה שנים וחצי עד שלושה אחוז מלח.
לדוגמה עם הצינצנת מכילה 1500 גרם של כרוב ומים נוסיף 40 עד 45 גרם מלח
סוגרת ומשקשקת שהמלח יתערבב
העלים צרכים להיות מתחת למים
מניחה מכוסה בצל לשבועים
פותחת לשניה לשחרור לחץ מדי פעם

מילוי העלים
3

קוצצץ דק דק בצל לבן
קוצצת דק דק פטרוזליה
מוסיפה את הבשר הטחון, חצי כפית זרעי כמון כתושים, מעט מלח ומעט שמן זית
לשה טוב עד שהמרקם של פלסטלינה נעימה

עלים ומילוי של מלפוף

4

מניחה את העלים המותססים על משטח עבודה
חוצה כל עלה לאורך
מניחה כף מילוי מאורכת כמו קבב
מגלגלת את העלה לגליל

5

במחבת ברזל כבדה או סיר שיכול להיכנס לתנור מסדרת בצפיפות את העלים
מוסיפה חצי כוס ממי הכבישה ושמן זית בנדיבות
מכניסה לתנור חם מעל 200 מעלות ל40 דקות או עד ששחום

Ingredients

מרכיבים לכרוב המותסס
 כרוב מלפופ מופרד לעלים
 מלח אטלנטי או מלח ים
מרכיבים לממולאים
 300 גרם בשר טלה טחון
 בצל בינוני קצוץ דק דק
 10 גבעולי פטרוזליה קצוצים דק
 חצי כפית כמון טחון ומעט מלח
להרכבת הסיר
 חצי כוס ממי הכבישה
 חצי כוס שמן זית

Directions

התססת העלים
1

תחילת המתכון שבועים קודם
מפרידים את העלים של הכרוב על ידי חליטה קצרה במים רותחים
מניחה צינצנת של שני ליטר על משקל ומאפסת
מכניסה לצינצנת עלים מקופלים או מגולגלים של הכרוב, ממלא עד כשני שליש מהצינצנת

2

מוסיפה מים מטוהרים ומסתכלת על המשקל
מוסיפה שנים וחצי עד שלושה אחוז מלח.
לדוגמה עם הצינצנת מכילה 1500 גרם של כרוב ומים נוסיף 40 עד 45 גרם מלח
סוגרת ומשקשקת שהמלח יתערבב
העלים צרכים להיות מתחת למים
מניחה מכוסה בצל לשבועים
פותחת לשניה לשחרור לחץ מדי פעם

מילוי העלים
3

קוצצץ דק דק בצל לבן
קוצצת דק דק פטרוזליה
מוסיפה את הבשר הטחון, חצי כפית זרעי כמון כתושים, מעט מלח ומעט שמן זית
לשה טוב עד שהמרקם של פלסטלינה נעימה

עלים ומילוי של מלפוף

4

מניחה את העלים המותססים על משטח עבודה
חוצה כל עלה לאורך
מניחה כף מילוי מאורכת כמו קבב
מגלגלת את העלה לגליל

5

במחבת ברזל כבדה או סיר שיכול להיכנס לתנור מסדרת בצפיפות את העלים
מוסיפה חצי כוס ממי הכבישה ושמן זית בנדיבות
מכניסה לתנור חם מעל 200 מעלות ל40 דקות או עד ששחום

עלי מלפוף מותססים ממולאים בבשר
עלי מלפוף ממולאים בבשר אחרי תנור