עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

הכנות1 hrזמן בישול1 hr 30 mins
 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח
העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

Ingredients

 100 עלי גפן צעירים
מילוי
 2 כוסות אורז בסמטי מושרה
 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כוסות פטרוזיליה שמיר נענע קצוצים דק
 2 עגבניה מגורדת
 מיץ לימון
 100 גרם צנוברים
 תיבול, כפית בהרט כפית מלח
לנוזל הבישול
 חצי כוס מיץ לימון
 חצי כוס שמן זית
 מים רותחים לכיסוי ומלח

Directions

העלים
1

זו עבודה שעושים בישיבה עדיף יחד, בנחת
מורידות את הגבעול הקטן בקצה כל עלה
מכניסות את העלים לסיר גדול עם מים רותחים מומלחים
מבשלות רבע שעה ומעבירות את העלים למסננת

המילוי
2

מסננות את האורז מהמים ושוטפות טוב
מטגנות את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית
מוסיפות את האורז והירוקים, מוסיפות את התבלינים
את התיבול עושותבעודף כלומר יותר תיבול ממה שנידמה
מוסיפות את העגבניות המגורדות ומיץ לימון וטועמים
קולות את הצנוברים ומוסיפות גם אותם

גילגול
3

פורסות את העלים כאשר הצד החלק הוא שנוגע בשיש
מניחות כפית מילוי במרכז העלה
מקפלות את שני הקצוות באלכסון על המילוי
ממשיכות ומקפלות את שני הצדדים פנימה על המילוי
מגלגלות קדימה במטרה להדק הכל
מכינות ככה את כל העלים

הכנת הסיר
4

משמנות סיר שטוח עם מיכסה טוב
מרפדות את התחתית בשיכבה אחת של עלים פרוסים במטרה למנוע טעם שרוף
מניחות את העלים המגולגלים במעגל מהדפנות פנימה
ממשיכות לשיכבה שניה ואפשר גם שלישית
חשוב שלא ישארו רווחים, עם ישנם כאלו אפשר לשים חתיכות עגבניה או בצל

בישול
5

מרתיחות מים ושופכות בעדינות כמעט עד לגובהה העלים
מוסיפות חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס שמן זית וקצת מלח
מניחות מעל העלים צלחת שתשמש כמשקולת ותעזור למנוע פרוק של העלים בבישול
סוגרות מיכסה מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
בדרך בודקות שלא חסרים מים
כשרך, מכבות אש ונותנות לסיר שעה שעתים לנוח

עלי גפן עם צנוברים וירוקים