Print Options:

עלי גפן במילוי סגול

Yields1 Servingהכנות1 hrזמן בישול1 hrזמן כולל2 hrs

אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

 60 עלי גפן צעירים
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 חצי כוס אוכמניות כחולות מיובשות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים \ כפית בהרט
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
לסיר
 2 בצלים סגולים פרוסים דק
 חצי כוס אוכמניות כחולות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט, ואת האוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מיים חמים ומערבבת, שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמו גדולה בכל פעם. מניחה כפית מהמילוי ומגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה ומרפדת אותה בעלי גפן
מעל העלים שמה שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות