אוכמניות כחולות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים
חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר
על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים
משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח
Ingredients
Directions
חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר
על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים
משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח