עלי גפן במילוי סגול

15/07/2020

אוכמניות כחולות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

Prep Time1 hrCook Time1 hr

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

Ingredients

 60 עלי גפן צעירים
 כוס וחצי אורז בסמטי לבן
 2 כוסות אוכמניות כחולות קפואות
 2 בצלים סגולים
 כפית מלח ים כפית בהרט
 8 גבעולי שמיר קצוצים דק
 6 עלי נענע קצוצים דק
 חצי כוס שמן זית
 מיץ מלימון אחד
לסיר
 חצי כוס אוכמניות כחולות קפואות
 רבע כוס מיץ לימון
 רבע כוס שמן זית
 1 בצל סגול פרוס דק
 עלי גפן פחות יפים לריפוד הסיר

Directions

1

חולטת את העלים בסיר עם שפע של מים רותחים מומלחים
לחלופין אפשר ליקנות עלי גפן למילוי משומרים במי מלח, אותם אני משרה ומחליפה מים פעמים שלוש כדי להיפטר מהמלח.
מעבירה את העלים למסננת
להכנת המילוי: שוטפת היטב את האורז ומשרה במים, קוצצת דק את הבצלים הסגולים
מטגנת את הבצלים בשמן זית, שהם שקופים מוסיפה אורז, מלח, בהרט וכוס אוכמניות
מוסיפה גם חצי כוס מים חמים ומערבבת, מועכת קצת את האוכמניות שיצבעו יפה את האורז. שהמים ניספגים מורידה מהאש ומוסיפה את הנענע והשמיר

2

על משטח גדול פורסת את העלים למילוי, נוח לפרוס כמות גדולה בכל פעם.
את כוס נוספת של אוכמניות מניחה ליד. מניחה כף מהמילוי
ומעל אוכמניה אחת. מגלגלת
את הקיפול והגילגול עושה ככה: מקפלת פנימה את שתי הכנפים שנימצאות מימין ומשמאל לגבעול
מתחילה לגלגל מהגבעול לקצה העלה בניסיון להדק את המילוי. הכנפים שקיפלתי בהתחלה שומרות שהמילוי לא יברח מהצדדים

בניית הסיר
3

משמנת מחבת עמוקה או סיר נמוך ומרפדת בעלי גפן
מעל העלים ח שיכבה נדיבה של בצל סגול פרוס דק, מעל מניחה את העלים בצפיפות, בניהם מפזרת עוד מהאוכמניות הכחולות
מרתיחה מיים ושופכת מעל עד לגובה של שני שליש מהעלים. מוסיפה גם מיץ לימון ומלח, על הכל מזליפה קצת שמן זית. מניחה מעל צלחת שתשמור על העלים במקומם. מכסה ועל אש קטנה לשעה לפחות
אחרי שעה המים נספגו וזה הזמן לקבל קצת קריספיות, מעבירה לתנור לעוד רבע שעה
להגשה ממש מתאים טחינה ירוקה וממרח של שום ושקדים
חג שמח

עלי גפן במילוי סגול
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים