עוגת תפוחים בחושה, פליאו

23/10/2021

עוגה בחושה עסיסית עם המון תפוחים. המתיקות ברובה מגיע מתפוחים, השתמשנו בקטנים פציחים עם הרבה מיץ וטעם, אבל כל תפוח יתאים

Prep Time30 minsCook Time1 hr

חומרים לעוגה: תבנית מאורכת אחת
 2 כוסות קמח שקדים
 רבע כוס קמח אורז
 5 תפוחים קטנים מגורדים
 2 ביצים אורגניות L
 150 גרם חמאה רכה או גהיי
 חצי כוס סוכר קוקוס
 1 כפית סודה לשתיה
 1 כף חומץ תפוחים
 רבע כפית מלח
 חופן פקאן

הכנות
1

מוציאה את החמאה שתתרכך
מחממת תנור ל180 מעלות
מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה
משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת
נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה

תפוחים קטנים פציחים

2

מערבבת את היבשים
קמח קוקוס ומעט קמח אורז
מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם

3

מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס
הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה
ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
מוסיפה את התפוחים

4

זה השלב המהיר
דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ
מערבבת מהר וטוב
מעבירה לתבנית
אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן

עוגת תפוחים בחושה פליאו

5

אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית

Ingredients

חומרים לעוגה: תבנית מאורכת אחת
 2 כוסות קמח שקדים
 רבע כוס קמח אורז
 5 תפוחים קטנים מגורדים
 2 ביצים אורגניות L
 150 גרם חמאה רכה או גהיי
 חצי כוס סוכר קוקוס
 1 כפית סודה לשתיה
 1 כף חומץ תפוחים
 רבע כפית מלח
 חופן פקאן

Directions

הכנות
1

מוציאה את החמאה שתתרכך
מחממת תנור ל180 מעלות
מתחילה בגרוד התפוחים, על החורים הגדולים בפומפיה
משאירה את הקליפה. מוסיפה מיץ מחצי לימון ומעבירה למסננת
נותנת להם לעמוד רבע שעה שיגירו נוזלים. זה עוזר למרקם יציב יותר אבל לא חובה

תפוחים קטנים פציחים

2

מערבבת את היבשים
קמח קוקוס ומעט קמח אורז
מוסיפה את המלח וסודה לשתיה
קוצצת את הפקאן ומוסיפה גם

3

מקציפה את החמאה הרכה וסוכר קוקוס
הכי פשוט עם מקצפים עד שהתערובת אחידה
ואז מוסיפה את הביצים אחת אחת עד שהתערובת תפוחה ואורירית
מוסיפה את התפוחים

4

זה השלב המהיר
דואגת שיש לי תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה ושהתנור חם
מוסיפה את היבשים לתערובת הרטובים ואת החומץ
מערבבת מהר וטוב
מעבירה לתבנית
אפשר לקשט בפרוסות תפוח או בעוד פקאן

עוגת תפוחים בחושה פליאו

5

אפיה ארוכה של שעה לפחות בחום יחסית נמוך
אחרי כחמישים דקות בודקת עם קיסם, אם יש צורך מניחה נייר אפיה מעל וממשיכה עוד קצת באפיה עד שהקיסם יוצא יבש
אפשר לצנן קצת ולאכול, זה חמים טעים וקצת מתפרק
אפשר לצנן ולהעביר למקרר ואחרי כמה שעות הכל יציב והעוגה יותר יצוגית

עוגת תפוחים בחושה, פליאו
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים