עוגת אגוזים לפסח

| 27/04/2022

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

עוגה
 200 גרם אגוזי מלך טחונים
 6 ביצים
 50 גרם שוקולד מריר
 250 גרם סוכר
 2 חבילת סוכר וניל
 70 גרם קמח אורז לבן
 קורט מלח
 חמאה או שמן לתבנית
קרם
 50 גרם שוקולד מריר
 250 מל שמנת מתוקה
 כף קפה נמס
 כף סוכר

1

מחממת תנור ל170 מעלות
משמנת את תבנית עגולה בקוטר 24 סמ
מרפדת בעיגול נייר אפיה את התחתית ובפס נוסף את הדפנות. נייר האפיה צריך להיות גבוהה בכ5 סנטימטר מגובה התבנית.

2

טוחנת את אגוזי המלך טחינה דקה
מגרדת את השוקולד בפומפיה דקה
לשוקולד ולאגוזים הטחונים מוסיפה את קמח האורז הלבן ומערבבת. מניחה בצד את תערובת היבשים

תערובת אגוזים שוקולד וקמח אורז

3

מפרידה את הביצים לשתי קערות גדולות
מתחילה בצהובים, מוסיפה חצי מכמות הסוכר ושקית סוכר וניל
מקציפה היטב לקצף בהיר וטפוח

4

מקציפה את הלבנים תחילה רק עם מלח עד שיש קצף שניראה כמו בועות סבון
מוסיפה לאט לאט את הסוכר וסוכר הוניל עד שיש קצב יציב מאוד והסוכר נמס לתוך הקצף

קצף ביצים לבן

5

לתערובת הצהובים מקפלת את תערובת היבשים

6

מוסיפה את קצף החלבונים לתערובת בעדינות בשלוש פעמים במטרה לשמור כמה שניתן על האוויר בקצף

7

מעבירה לתבנית המרופדת ואופה כ40 דקות
את העוגה צריך לצנן היטב לפני הקישוט

עוגת אגוזים לפסח בתבנית לפני אפיה

הכנת הקרם
8

מחממת את השמנת עם קפה וסוכר על סף רתיחה ושופכת על שוקולד קצוץ
מערבבת עד שנמס מכסה ומכניסה למקרר ללילה או כמה שעות

9

מעבירה את העוגה לצלחת הגשה
כדי לקבל פני שטח חלקים ונוחים לעבודה הופכת את העוגה כך שהתחתית למעלה
מקציפה את הקרם לקצף רך, להיזהר לא להקציף לחמאה
מורחת על העוגה ועל הדפנות שיכבה יפה
מקשטת בחצאי אגוזי מלך יפים

Ingredients

עוגה
 200 גרם אגוזי מלך טחונים
 6 ביצים
 50 גרם שוקולד מריר
 250 גרם סוכר
 2 חבילת סוכר וניל
 70 גרם קמח אורז לבן
 קורט מלח
 חמאה או שמן לתבנית
קרם
 50 גרם שוקולד מריר
 250 מל שמנת מתוקה
 כף קפה נמס
 כף סוכר

Directions

1

מחממת תנור ל170 מעלות
משמנת את תבנית עגולה בקוטר 24 סמ
מרפדת בעיגול נייר אפיה את התחתית ובפס נוסף את הדפנות. נייר האפיה צריך להיות גבוהה בכ5 סנטימטר מגובה התבנית.

2

טוחנת את אגוזי המלך טחינה דקה
מגרדת את השוקולד בפומפיה דקה
לשוקולד ולאגוזים הטחונים מוסיפה את קמח האורז הלבן ומערבבת. מניחה בצד את תערובת היבשים

תערובת אגוזים שוקולד וקמח אורז

3

מפרידה את הביצים לשתי קערות גדולות
מתחילה בצהובים, מוסיפה חצי מכמות הסוכר ושקית סוכר וניל
מקציפה היטב לקצף בהיר וטפוח

4

מקציפה את הלבנים תחילה רק עם מלח עד שיש קצף שניראה כמו בועות סבון
מוסיפה לאט לאט את הסוכר וסוכר הוניל עד שיש קצב יציב מאוד והסוכר נמס לתוך הקצף

קצף ביצים לבן

5

לתערובת הצהובים מקפלת את תערובת היבשים

6

מוסיפה את קצף החלבונים לתערובת בעדינות בשלוש פעמים במטרה לשמור כמה שניתן על האוויר בקצף

7

מעבירה לתבנית המרופדת ואופה כ40 דקות
את העוגה צריך לצנן היטב לפני הקישוט

עוגת אגוזים לפסח בתבנית לפני אפיה

הכנת הקרם
8

מחממת את השמנת עם קפה וסוכר על סף רתיחה ושופכת על שוקולד קצוץ
מערבבת עד שנמס מכסה ומכניסה למקרר ללילה או כמה שעות

9

מעבירה את העוגה לצלחת הגשה
כדי לקבל פני שטח חלקים ונוחים לעבודה הופכת את העוגה כך שהתחתית למעלה
מקציפה את הקרם לקצף רך, להיזהר לא להקציף לחמאה
מורחת על העוגה ועל הדפנות שיכבה יפה
מקשטת בחצאי אגוזי מלך יפים

עוגת אגוזים לפסח
עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן