סרטנים כחולים

יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות

הכנות5 minsזמן בישול15 mins
 6 סרטנים כחולים טריים מאוד ונקים
 בצל סגול קצוץ קטן
 12 זיתי קלמטה
 פטרוזיליה קצוצה דק
 2 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן יבש
1

סרטנים אוכלים טריים מאוד, ככה מנקה
הופכת את הסרטן, על הבטן הלבנה יש מעין מיכסה שמסתים בפינה בקצה, שקרוב לצבטות הגדולת. את הקצה אפשר להרים עם סכין ולפתוח כלפי מעלה. זה מתפרק בקלות. עכשיו יש בפנים חלקים צהבהבים וחלקים מאורכים בצבע אפור שחור עם טקסטורה יבשה, את אלו ואת אלו מנקה תחת זרם מים

2

מגלענת וחותכת את הזיתים, קוצצת את הבצל. מלהיטה ווק שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה שמן זית ואת הבצלים שהבצל שקוף מוסיפה את הסרטנים, אחרי דקה שתים מוסיפה את היין ואת הזיתים. ממשיכה לערבב עוד דקה שתים שהיין יתאדה ומכסה. קוצצת דק דק את הפטרוזיליה ומוסיפה. עכשיו כבר הסרטנים הפכו לכתומים והבשר שלהם לבן, זה הזמן להוציא. אוכלת בידים, לידי מפצח אגוזים, שיפוד ומגבת מטבח

Ingredients

 6 סרטנים כחולים טריים מאוד ונקים
 בצל סגול קצוץ קטן
 12 זיתי קלמטה
 פטרוזיליה קצוצה דק
 2 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן יבש

Directions

1

סרטנים אוכלים טריים מאוד, ככה מנקה
הופכת את הסרטן, על הבטן הלבנה יש מעין מיכסה שמסתים בפינה בקצה, שקרוב לצבטות הגדולת. את הקצה אפשר להרים עם סכין ולפתוח כלפי מעלה. זה מתפרק בקלות. עכשיו יש בפנים חלקים צהבהבים וחלקים מאורכים בצבע אפור שחור עם טקסטורה יבשה, את אלו ואת אלו מנקה תחת זרם מים

2

מגלענת וחותכת את הזיתים, קוצצת את הבצל. מלהיטה ווק שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה שמן זית ואת הבצלים שהבצל שקוף מוסיפה את הסרטנים, אחרי דקה שתים מוסיפה את היין ואת הזיתים. ממשיכה לערבב עוד דקה שתים שהיין יתאדה ומכסה. קוצצת דק דק את הפטרוזיליה ומוסיפה. עכשיו כבר הסרטנים הפכו לכתומים והבשר שלהם לבן, זה הזמן להוציא. אוכלת בידים, לידי מפצח אגוזים, שיפוד ומגבת מטבח

סרטנים כחולים