סרטנים כחולים

28/06/2020

יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות

Prep Time5 minsCook Time15 mins

 6 סרטנים כחולים טריים מאוד ונקים
 בצל סגול קצוץ קטן
 12 זיתי קלמטה
 פטרוזיליה קצוצה דק
 2 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן יבש

ניקיון הסרטנים
1

סרטנים אוכלים טריים מאוד, אפשר לבקש נקים אצל הדיג
או לנקות ככה
הופכת את הסרטן, על הבטן הלבנה יש מעין מיכסה שמסתים בפינה בקצה, שקרוב לצבטות הגדולת

2

את הקצה אפשר להרים עם סכין ולפתוח כלפי מעלה. זה מתפרק בקלות

3

ככה זה ניראה פתוח והפוך. את השיריון הצבעוני מנתקת

4

עכשיו יש בפנים חלקים צהבהבים וחלקים מאורכים בצבע אפור שחור עם טקסטורה יבשה, את אלו ואת אלו מנקה תחת זרם מים
נישאר בשר לבן מתקתק
אפשר לחצות את הסרטן לחצי, או להשאיר שלם ולבשל

בישול
5

מגלענת וחותכת את הזיתים, קוצצת את הבצל.
מלהיטה ווק שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה שמן זית ואת הבצלים
שהבצל שקוף מוסיפה את הסרטנים
אחרי דקה שתים מוסיפה את היין ואת הזיתים
ממשיכה לערבב עוד דקה שתים שהיין יתאדה ומכסה
קוצצת דק דק את הפטרוזיליה ומוסיפה.
הסרטנים הפכו לכתומים והבשר שלהם לבן, זה הזמן להוציא
אוכלת בידים, לידי מפצח אגוזים, שיפוד ומגבת מטבח

Ingredients

 6 סרטנים כחולים טריים מאוד ונקים
 בצל סגול קצוץ קטן
 12 זיתי קלמטה
 פטרוזיליה קצוצה דק
 2 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן יבש

Directions

ניקיון הסרטנים
1

סרטנים אוכלים טריים מאוד, אפשר לבקש נקים אצל הדיג
או לנקות ככה
הופכת את הסרטן, על הבטן הלבנה יש מעין מיכסה שמסתים בפינה בקצה, שקרוב לצבטות הגדולת

2

את הקצה אפשר להרים עם סכין ולפתוח כלפי מעלה. זה מתפרק בקלות

3

ככה זה ניראה פתוח והפוך. את השיריון הצבעוני מנתקת

4

עכשיו יש בפנים חלקים צהבהבים וחלקים מאורכים בצבע אפור שחור עם טקסטורה יבשה, את אלו ואת אלו מנקה תחת זרם מים
נישאר בשר לבן מתקתק
אפשר לחצות את הסרטן לחצי, או להשאיר שלם ולבשל

בישול
5

מגלענת וחותכת את הזיתים, קוצצת את הבצל.
מלהיטה ווק שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה שמן זית ואת הבצלים
שהבצל שקוף מוסיפה את הסרטנים
אחרי דקה שתים מוסיפה את היין ואת הזיתים
ממשיכה לערבב עוד דקה שתים שהיין יתאדה ומכסה
קוצצת דק דק את הפטרוזיליה ומוסיפה.
הסרטנים הפכו לכתומים והבשר שלהם לבן, זה הזמן להוציא
אוכלת בידים, לידי מפצח אגוזים, שיפוד ומגבת מטבח

סרטנים כחולים
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים