ספגטי בולונז

26/05/2020

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, עם מישמש במקום עגבניה או רק עם ציר

Prep Time20 minsCook Time45 mins

חומרים לשתי מנות
 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 1 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 4 או במקום עגבניה מישמשים קצוצים דק
 1 כוס ציר עצמות בקר

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז עם ציר
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לתוספת עגבניות מישמש
3

מעדיפה להשתמש בעגבניות ישנות שלא עברו מקרר, כאלו שנישארו קצת התקווצצו אלו יש להם טעמים מתוקים ובשלים
מכניסה לבלנדר טוחנת ומסננת
מוסיפה את העגבניות לירקות ולציר
נותנת להם להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת
למי שלא אוכלת עגבניות כמוני בימים אלו יש את האופציה להוסיף מישמש במקום. החמיצות מתיקות נותנת אפקט דומה
קוצצת דק מישמשים בשלים ומוסיפה לרוטב ממשיכה על אש קטנה ומדי פעם בודקת

Ingredients

חומרים לשתי מנות
 1 דלעת ספגטי
 שמן זית, מלח ים
לבולונז
 500 גרם בשר בקר טחון שמן לפחות 25% מגידול טבעי
 1 כרישה בינונית קצוצה דק
 10 שיני שום מעוכות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
 חצי ראש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
 ענף טימין טרי / בזיליקום טרי / אורגנו טרי
 כוס עגבניות קלופות מגורדות בפומפיה
 4 או במקום עגבניה מישמשים קצוצים דק
 1 כוס ציר עצמות בקר

Directions

הכנת הדלעת
1

מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך מורחת בקצת שמן זית ומלח
תבנית ונייר אפיה או פירקס, הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה
מניחה להתקרר קצת ועם שני מזלגות מפרידה את הפנים לספגטי דקים

הכנת הבולונז עם ציר
2

מטגנת בצל, כרישה ושום בשמן זית או שומן בקר, ששקוף מוסיפה את הסלרי והגזר, משחימה קצת גם אותם
מוסיפה את הבשר הטחון לפחות 25 אחוז שומן, מפוררת בכף עץ לתוך הירקות, מוסיפה מעשבי התבלין מה שבא פילפל אם משתמשת ומלח
מוסיפה כוס ציר עצמות חם. נותנת לירקות לבשר ולנוזלים להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת

לתוספת עגבניות מישמש
3

מעדיפה להשתמש בעגבניות ישנות שלא עברו מקרר, כאלו שנישארו קצת התקווצצו אלו יש להם טעמים מתוקים ובשלים
מכניסה לבלנדר טוחנת ומסננת
מוסיפה את העגבניות לירקות ולציר
נותנת להם להתבשל לאט על אש קטנה ומדי פעם בוחשת
למי שלא אוכלת עגבניות כמוני בימים אלו יש את האופציה להוסיף מישמש במקום. החמיצות מתיקות נותנת אפקט דומה
קוצצת דק מישמשים בשלים ומוסיפה לרוטב ממשיכה על אש קטנה ומדי פעם בודקת

ספגטי בולונז
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים