סלט שייטל מישמש ועשבים אסיתי

| 19/05/2022

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. את הזוית החריפה אפשר להוסיף עם שבבי צ'ילי וצ'ילי אדום טרי

חומרים
 250 גרם שייטל בחתיכה אחת
 2 כוסות עלי כוסברה
 1 כוס עלי נענע ובזיליקום
 2 מישמשים
 1 בצל סגול
 2 מלפפונים
 צ'ילי אדום פרוס דק - אופציונלי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים
 2 כפות קוקנט אמינו או רוטב דגים
 1 כף ג'ינגר מגורד
 כפית דבש
 מלח אטלנטי
 רבע כפית שבבי צ'ילי - אופציונלי

1

מתחילה בצריבת הבשר
שייטל מתאים כאן מאוד בשר ללא שומן רך עם הרבה טעם
כדאי לבחור נתח של שלושה סנטימטר
מלהיטה מחבת וצורבת את הנתח היטב מכל הכיונים. הכוונה לקבל נתח מדיום ראר
בהמשך הלימון יכבוש את הבשר.
גם אם לא אוהבים בשר אדום כדאי לא ליבש את הבשר

2

מניחה את הבשר בצד מכוסה עד שהוא מתקרר, כעשר דקות
פורסת דק ושומרת בקערה שלא יאבדו המיצים

3

בנתיים מפרידה עלים. המון כוסברה, צרור יפה של עלים בלבד
עלים מכמה גבעולים של נענע
עלים מכמה גבעולים של בזיליקום
את עלי הנענע והבזיליקום הגדולים קורעת לפיסות נוחות

4

פורסת דק את המישמש ואת הבצל בסגול ומוסיפה גם אותם לתערובת העלים
קולפת שני מלפפונים טרים
חוצה אותם לרוחב ומוציאה בכפית את הגרעינים
פורסת לחצאי טבעות דקות ומוסיפה לתערובת העלים

לרוטב
5

בקערית מערבבת מיץ ליים טרי
קוקנט אמינו או רוטב דגים, כף של ג'ינגר טרי מגורד ומעט מלח
ממתיקה במעט דבש או בסוכר קנים
את הזוית החריפה אפשר ורצוי להוסיף אבל זה לא יהיה פרוטוקולי
רבע כפית של שבבי צ'ילי יעשו הרבה

6

מעבירה את הרוטב לקערה עם פרוסות הבשר לכעשר דקות
להגשה מערבבת את פרוסות הבשר והרוטב עם תערובת העלים
אפשר לפזר מעל פרוסות דקות של צ'ילי אדום

Ingredients

חומרים
 250 גרם שייטל בחתיכה אחת
 2 כוסות עלי כוסברה
 1 כוס עלי נענע ובזיליקום
 2 מישמשים
 1 בצל סגול
 2 מלפפונים
 צ'ילי אדום פרוס דק - אופציונלי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים
 2 כפות קוקנט אמינו או רוטב דגים
 1 כף ג'ינגר מגורד
 כפית דבש
 מלח אטלנטי
 רבע כפית שבבי צ'ילי - אופציונלי

Directions

1

מתחילה בצריבת הבשר
שייטל מתאים כאן מאוד בשר ללא שומן רך עם הרבה טעם
כדאי לבחור נתח של שלושה סנטימטר
מלהיטה מחבת וצורבת את הנתח היטב מכל הכיונים. הכוונה לקבל נתח מדיום ראר
בהמשך הלימון יכבוש את הבשר.
גם אם לא אוהבים בשר אדום כדאי לא ליבש את הבשר

2

מניחה את הבשר בצד מכוסה עד שהוא מתקרר, כעשר דקות
פורסת דק ושומרת בקערה שלא יאבדו המיצים

3

בנתיים מפרידה עלים. המון כוסברה, צרור יפה של עלים בלבד
עלים מכמה גבעולים של נענע
עלים מכמה גבעולים של בזיליקום
את עלי הנענע והבזיליקום הגדולים קורעת לפיסות נוחות

4

פורסת דק את המישמש ואת הבצל בסגול ומוסיפה גם אותם לתערובת העלים
קולפת שני מלפפונים טרים
חוצה אותם לרוחב ומוציאה בכפית את הגרעינים
פורסת לחצאי טבעות דקות ומוסיפה לתערובת העלים

לרוטב
5

בקערית מערבבת מיץ ליים טרי
קוקנט אמינו או רוטב דגים, כף של ג'ינגר טרי מגורד ומעט מלח
ממתיקה במעט דבש או בסוכר קנים
את הזוית החריפה אפשר ורצוי להוסיף אבל זה לא יהיה פרוטוקולי
רבע כפית של שבבי צ'ילי יעשו הרבה

6

מעבירה את הרוטב לקערה עם פרוסות הבשר לכעשר דקות
להגשה מערבבת את פרוסות הבשר והרוטב עם תערובת העלים
אפשר לפזר מעל פרוסות דקות של צ'ילי אדום

סלט שייטל מישמש ועשבים אסיתי