Print Options:

סלט קייל ותפוז דם

Yields1 Servingהכנות15 mins

יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי

 8 גבעולים של קייל רוסי
 תפוז דם
 חופן אוכמניות כחולות
 כוס נבטי מאש \ סינים
 מיץ מחצי לימון
 מלח ושמן זית
1

הקייל שמתאים לסלט הזה הוא קייל רוסי או קייל סיבירי. קייל דינוזאור וקייל סגול פחות יתאימו
אפשר להחליף תפוז דם בתפוז רגיל
אפשר להחליף אוכמניות כחולות בחמוציות מיובשות

2

\
מפרידה את העלים מהגבעול וקוצצת לפיסות נוחות לאכילה, ממליחה את הקייל ומשפשפת את המלח לתוך העלים, מוסיפה את הלימון וממשיכה ללוש. הטיפול הזה מיציא מהקייל את המרירות ומרכך אותו. מעמיד בצד לעשר דקות. סוחטת ומעבירה את הקיל לקערת הסלט
מוסיפה לקערת הסלט נבטים אוכמניות כחולות ופילטים של תפוז דם, או רגיל
להכנת הפילטים, מקלפת את התפוז בסכין ככה שגם הקליפה הלבנה יורדת, מעל קערית שתיקלוט את המיץ. ניכנסת עם סכין בשתי הפיאות של כל פלח תפוז ושולפת החוצה רק את הפילה. מוסיפה גם את הפלחים לקערת הסלט, את המיץ שנישאר מקערית מוסיפה לסלט, מוסיפה גם שמן זית, טועמת ועם צריך ממליחה