סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה. טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים. פפאיה ירוקה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי
לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים, חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ
מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת
\
עגבניות הן חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות, אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו, אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית
Ingredients
Directions
לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים, חותכת אותה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ
מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת
\
עגבניות הן חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות, אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו, אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית