סלט פפאיה ירוקה

13/10/2020

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה. טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים. פפאיה ירוקה עשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

Prep Time30 mins

 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניה - שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית | שעועית ירוקה | אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 3 כפות רוטב דגים
 2 כפות קוקנט אמיני
 1 כף סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים

פפאיה בשלוש דרגות הבשלה

2

חותכת פפאיה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

3

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

4

עגבניה היא חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות
אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
בקיץ אפשר להוסיף מישמש במקום זה יתן חמוץ מתוק דומה
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו
אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

Ingredients

 פפאיה ירוקה
 חופן עגבניה - שרי מתוקות
 כוס שעועית תאילנדית | שעועית ירוקה | אפונת שלג
 חצי סלסלה נבטי שעועית אופציונלי
 12 שרימפס חלוטים אופציונלי
 עלי בזיליקום שלמים טריים
 חופן קשיו קלוי
לרוטב
 4 כפות מיץ ליים או לימון
 3 כפות רוטב דגים
 2 כפות קוקנט אמיני
 1 כף סוכר קוקוס
 כפית גינגר מגורד דק
 שן שום מגורדת

Directions

1

לסלט הזה מרקם קראנצ'י וטעמים חמוצים מתוקים חריפים, הפפאיה יחסית נאטרלית ונותנת את המירקם לטעמים סביבה
פפאיה ירוקה היא המרכיב העיקרי, פפאיה כתומה או חצי בשילה לא תתאים

פפאיה בשלוש דרגות הבשלה

2

חותכת פפאיה לגפרורים דקיקים בקולפן ג'וליאנים. החיתוך הדק יאפשר בהמשך לכתוש את הפפאיה לרכך אותה ולהחדיר את טעמי הרוטב
מעבירה לקערה, מוסיפה עגבניות שרי מתוקות חתוכות לרבעים, מוסיפה שעועית חתוכה למקטעים, או התאילנדית הארוכה או שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג לפעמים מוסיפה נבטי שעועית לעוד קראנ'צ

3

מערבבת בצנצנת את חומרי הרוטב, מוסיפה את הרוטב לקערה וכותשת
משתמשת בעלי מהעלי והמכתש, כל אילתור שיאפשר מעיכה מתאים. מועכת וקוטשת את הפפאיה ככה שהיא מתרככת וסופגת מהרוטב ושברי הירקות
להגשה מוסיפה עלי בזיליקום טריים ושרימפס חלוטים ומערבבת

4

עגבניה היא חלק מהמתכון המקורי ומוסיפות לחמיצות
אפשר לוותר עליהן כדי לקבל גירסה פרוטוקולית
בקיץ אפשר להוסיף מישמש במקום זה יתן חמוץ מתוק דומה
מי שאוכלת צ'ילי אפשר לפזר טבעות מעל
במתכון המקורי יש שימוש בבוטנים, כאן אני משתמשת בקשיו
אפשר גם אותם להשמיט כדי לקבל גירסה יותר פרוטוקולית

סלט פפאיה ירוקה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים